SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Toplantıda konuşulanlar ortaya çıktı: Akşener'den beklenmedik tepki!

Toplantıda konuşulanlar ortaya çıktı: Akşener'den beklenmedik tepki!

05 Mart 2023 Pazar - 15:49




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son toplantıda söyledikleri ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu önerisine beklenmedik tepki verdi.





İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen aday görüşmesinin yapıldığı Altılı Masa toplantısının ardından "Biz dayatmalara direnerek geldik, kirli pazarlıklara direnerek geldik. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür" açıklamasıyla masadan kalktığını duyurdu.

Akşener'in tavrı siyaset gündemini derinden etkilerken, son toplantıda konuşulanlar ortaya çıktı. 

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ederek altılı masadan kalktığı toplantıda yaşananları anlattı. Kılıçdaroğlu önerisine Akşener, 'Peki neden Kemal Bey’e de söz vermiyorsunuz' diye beklenmedik bir tepki verdi. Akşener, "Partimizin adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Bu iki isim üzerine konuşalım. Hatta anket yapalım. Öyle karar verelim" dedi.

Akşener bu önerisinin en azından tartışılacağını düşünürken, Kılıçdardoğlu, "Onlar benim belediye başkanlarımdır ve görevlerinin başındadır. O zaman biz bugün 5’li imza ile açıklama yapalım.' dedi.

Bunun üzerine Akşener masayı terk etmek üzere hareket geçince DEVA Partisi lideri Ali Babacan devreye girip ikna etmeye çalıştı. Akşener imzalanacak metne bir ek yapılması önerisini kabul etti.

'Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz' ifadesi eklendikten sonra imzalar atıldı ve ardından altı lider yemeğe geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap