SON DAKİKA



Haber > Spor > Alparslan Civelek, Kars’ı salladı sıra Slovenya’da

Alparslan Civelek, Kars’ı salladı sıra Slovenya’da

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 13:07




Kars’taki Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda altın madalyayı boynuna takan Trabzonlu boksör Alparslan Civelek, Slovenya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda da madalya hedefliyor. Hocası Gökhan Çevik, sporcusunun Slovenya’da da kürsüye çıkacağını iddia etti





KISA süre önce Kars’ta yapılan Üst Minikler Türkiye Şampiyonası’nda 44 kiloda şampiyon olarak altın madalyanın sahibi olan Çevik Boks Spor Kulübü’nün boksörü Alparslan Civelek, gözünü Avrupa arenasına dikti. Kars’ta elde ettiği başarıyla Milli takıma seçilen Alparslan, 15-26 tarihleri arasında Slovenya’da yapılacak olan Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda sahne alacak.

AĞUSTOS ayının ilk haftasında Kastamonu’da başlayacak ve 10 gün sürecek Milli takım kampına katılacak olan 13 yaşındaki Trabzonlu boksör, madalya için geri sayıma geçti. Ülkemize Avrupa arenasında madalya getirmeyi kafasına koyan genç boksör, bu doğrultuda antrenörü Gökhan Çevik’le birlikte hemen hemen her gün antrenman yaparak eksik gidermeye devam ediyor.
Avrupa arenasında ülkemizi 44 kiloda temsil edecek olan Trabzonlu boksör Alparslan Civelek:




GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARMAM

6’LI yaşlarda boksa başladığını söyleyen Alparslan, “Babam küçükken boks maçları çok izlerdi, tabi ben de onunla birlikte izlerdim. Daha o zamanlar çok heves ediyordum. Diğer sporlara göre daha heves ettim ve boksu tercih ettim. Bu branşa başta ailem olmak üzere hocam Gökhan Çevik bana büyük destek oluyor, çok güveniyor. Onların bu güvenini boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum” dedi.

KARS’TA elde ettiği Türkiye şampiyonluğuyla ilgili de konuşan Civelek, “Kars’ta 5 maç yaptım. Final maçı çekişmeli geçti. Rakibim Bursalı ve geçen senenin şampiyonuydu. Dolayısıyla beklenildiği gibi zor geçti. Ama şampiyon olmayı başardım. Trabzon’a altın madalya getirdiğim için mutlu ve gururluyum. Sırada Avrupa var. Slovenya’da da kürsünün en üst basamağında yer almak istiyorum” diye konuştu.




Alparslan Civelek’in antrenörü Gökhan Çevik:

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKTIR!




ÇEVİK Boks Spor Kulübü’nün sahibi ve antrenörü Gökhan Çevik, boks hayatına 1993, antrenörlük hayatına ise 2013’lü yıllarda başladığını belirtti. Çevik, “Nazım Dalkıran hocamızla boks hayatına başladım. Bazı imkansızlıklardan dolayı bu boks dönemim kısa sürdü. Yarım kalan işimizi çocuklar üzerinden devam ettirelim dedik. Değirmendere’de bulunan kulübümüzde 100’ü aşkın lisanslı sporcumuz var. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için de mücadelemiz devam ediyor” dedi.

ÇEVİK şöyle devam etti: “Çok final oynayan, madalya kazanan sporcularımız oldu. Şanssızlıklar da yaşadık. Pes etmedik. Sporcum Umutcan Bayraktar 2018’de Yıldızlar Türkiye Şampiyonu oldu. 2023’de ise bu kez Alparslan Civelek yıldızlarda şampiyonluğa ulaştı. Alparslan çok efendi, okulunda da çok başarılı. Bu sporu da çok seviyor. Olimpiyat Şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli ablasını örnek alıyor. Oralarda olmak istiyor. Daha 13 yaşında, önü çok açık. Büyük başarılara imza atacaktır.”

ÇEVİK son olarak, “Nazım Dalkıran hocama ayrı bir parantez açayım. Sağ olsun maddi ve manevi desteklerini hiç esirgemedi. Yılların verdiği bir deneyimi var. Onun tecrübelerinden yararlanıyoruz. Haftanın 2-3 günü de onun salonunda çalışıyoruz. Bize bu imkanı sağlıyor. Ona teşekkür ediyoruz. Ayrıca Boks Federasyonu Başkan Aday Adayı Suat Hekimoğlu da bize maddi ve manevi destek veriyor. Boksun her zaman yanında olan Trabzonlu iş adamına da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.





HABER: İSMAİL DÜZGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap