SON DAKİKA



Haber > Spor > Başarınını anahtarı antrenörde

Başarınını anahtarı antrenörde

20 Temmuz 2015 Pazartesi - 10:43




Aydemir, "Bir sporcunun başarılı olabilmesi için o sporcunun isteği kadar antrenörün de bu işin üzerine eğilmesi gerekiyor" dedi.





1982 yılında tekvando ile tanışan, 30 yıldır Trabzon’a bu dalda hizmetlerde bulunan Muammer Aydemir, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Bir sporcunun başarılı olmasında antrenörün büyük katkısı olduğunu belirten Aydemir, “Bir sporcu kadar antrenör de bu işin üzerine eğilmeli” dedi. Aydemir, şunları söyledi: “Bizim Karadeniz insanı, deniz ile dağ arasına sıkışmış bir yapıya sahip, yani hırçınlık var yapımızda. Boks Federasyonu Başkanı, bir sohbetimizde demişti ki; Trabzon’dan kimi alırsanız alın, ona iyi yumruk öğretin. Muhakkak boksör ya da tekvando sporu potansiyeline sahiptir... Bütün Uzakdoğu sporlarından dünyada, Avrupa’da, Balkanlar’da, uluslararası şampiyonalarda, Türkiye şampiyonluklarında inanılmaz derecede büyük başarılar var. Bu bir rastlantı değil bence. Antrenörler biraz işin üzerine eğilince başarı geliyor diye düşünüyorum...”

Olumsuzluklara rağmen burdayız

“Günümüzde gençlere cazip olan o kadar şey var ki; internet, telefon, televizyon gibi... Sporcularımıza spor yaptırıyoruz ama onlara devamlılığını sağlamak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. İş yine onlara sunacak olduğumuz imkanlara geliyor.  Biz bu gençlerimize onları cezbedici şeylerden arındırıp, imkanlar sağlayabilirsek, onları oralardan rahatlıkla alacağız ama belirli seneden sonra maalesef o gençlerimizi belli bir süre çalıştırdıktan sonra fazla bir şey veremiyoruz ekonomik olarak. Veremediğimiz için belirli bir noktada tıkanıyor, artık, gitmiyor. Biz sporcuya malzemesini verebilsek, küçük çapta okul harçlığını verebilsek, ekonomik katkıda bulunabilsek, eminim ki onlar da buna daha heveslenip, düzenli geleceklerdir. Talep var, bir şeyler yapmak istiyorlar ama sonuçta alamadıktan sonra belirli bir noktada, çalışılan bütün emekler boşa gitmiş oluyor. Bu zamana kadar buralara geldi. Ne kadar yeterli? Ne kadar yetersiz? Oturulup tartışılması gerekiyor. Her olumsuzluğa rağmen biz yine görevimizin başındayız.”

Büyüklerde başarılı olmak çok zor

“Dünya sıralamasında Türkiye, tekvando adına çok iyi yerde. Türkiye’de spor dalları içerisinde en başarılısı tekvando. Trabzon açısından baktığımızda Türkiye’de özellikle büyükler kategorisinde Türkiye’den çıkabilmek, Avrupa ve dünya şampiyonasına gidebilmek çok zor. Çünkü Türkiye Şampiyonası’na 1500-2000’e yakın sporcu katılıyor. Bir sıklette 100-150 tane sporcu oluyor. Oradan bir gün içerisinde 8 müsabaka yapıp, 1. olup, daha sonraki aşamalarda milli takım seçmeleri, uluslararası düzeydeki ön hazırlıklardan sonra milli takıma girebiliyorsunuz. Biz bunu büyüklerde başaramadık, tam kapıdan döndük...” 

Trabzon sporun başşehridir

“Trabzon’a inanılmaz tesis yatırımı oldu. Bu anlamda tesislerimiz çok ama bunlar ne kadar amaca hizmet ediyor o tartışılır. Öyle yerlere yapıldı ki; şu an harabe, çok kullanılmıyor. Bir nebze olsun Yomra’daki jimnastik salonu faal olarak çalışıyor. Trabzon sporun başşehridir. Spor yapan insanlardan insana zarar gelmez...”

Destek verenlerin sayısı artmalı

“Trabzon’da boksa destek veren, çok büyük abilik yapan Hekimoğlu Şirketler Grubu var, Celil Hekimoğlu, Suat Hekimoğlu var. Amatör spora destek veren iş adamı Emre Aksoy var. Böyle yiğitleri her zaman bekliyoruz. Böyle 10 tane yiğit çıksa, Trabzon’da hiçbir sorun kalmayacaktır. Üstelik belediyelerin yükü de hafifleyecektir. Bu anlamda bizim de tekvando olarak Ecevit Albayrak diye bir kardeşimiz var, bize destek veriyor. Suat Hekimoğlu da sağ olsun sadece boksa değil diğer branşlara da elini uzatmış durumda.”

Ümmügülsüm AYDEMİR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap