SON DAKİKA



Haber > Spor > Benim oğlum da şehittir

Benim oğlum da şehittir

Karadeniz Özel

31 Aralık 2015 Perşembe - 10:11








Trabzon’dan yükselen ses yürekleri dağladı... Onlar çok şey istemiyorlar... Sadece evlatlarının şehit sayılmasını istiyorlar... 1997 yılında acemi birliğinden dağıtım için Artvin’e gidişi sırasında otobüste kaza kurşunuyla ölen Arsinli Adem Usta’nın şehit sayılmaması ailesini isyan ettirdi

DAYIMIZ MI OLMALI?

Trabzon Arsinli Adem Usta, 1997 yılında Isparta’daki acemi birliğinde dağıtım için Artvin’e gittiği sırada otobüsteki yolculardan birinin yanındaki tüfeğin ateş alması sonucu vurularak, üniformasıyla yaşamını yitirdi. 18 yıldır oğlunun şehit sayılmadığını söyleyen Elmas Usta, "Arkamızda adam mı olması lazım" diye sordu

BEN DE ŞEHİT ANASIYIM!


Gözü yaşlı kadın, "Ademimin kardeşi Abdullah Usta, ‘Şehit kardeşi’ diye askere alınmıyor. Beni ise şehit annesi saymıyorlar. Sivil olarak yaşamını yitirenlere şehit unvanı veriliyor. Benim oğlum bir görev yerinden diğerine gittiği sırada üniformasıyla vurularak yaşamını yitirdiği halde şehit gösterilmiyor. Bu nasıl adalet" dedi.

DUYUN ARTIK SESİMİZİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başbakanlığı sırasında çıkardığı yasayı hatırlatan Usta, "Şehit yakınlarına iş imkânı sağlanacak diye kanun çıkarılmıştı. Ama o kanun nedense yaptığımız bütün çalışmalar sonucunda bize yansımadı" dedi.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap