SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu kompleks bize referans olacak

Bu kompleks bize referans olacak

02 Temmuz 2016 Cumartesi - 10:30




Başkan Muharrem Usta, "Bu statla, bu kompleksle birlikte Trabzonspor ve Trabzon taraftarı, bütün camiamız gerçekten hep beraber yukarıya doğru çıkacağ





Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sorunlar çözüldü. Kafamızda soru işaretleri kalmadı" dedi. Yeni sezona biraz gecikmeli başlayacaklarını dile getiren Usta, “Biliyorsunuz iki maç seyircisiz oynanacağı için biz buradan başlamak istemiyoruz. Bu statla, bu kompleksle birlikte Trabzonspor ve Trabzon taraftarı bütün camiamız gerçekten hep beraber yukarıya doğru çıkacağız. Ben bugün özellikle daha fazla mutluyum” dedi. Usta, şunları söyledi: “Etrafı gezdiğimizde şunu görüyoruz: Burası spor kompleksi değil, şehrin nefes alacak önemli bir yeri olmaya da aday. Trabzon’da şehir dışına çıktığınızda önemli bir alan. Hepimizin canını, ciğerini yakacak şekilde dip yapmış noktadayız. Her şeye yeniden başlamak için bu tesis bize referans olacaktır. Ben bütün takımla birlikte, yeni camiayla birlikte, yeni hocamızla birlikte buradan yeni bir yolculuğa başlayacağız. Burayı sahiplenmemiz gerek."

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN

Şimdi camianın dilinde tek soru, Akyazı Stadı'nın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği yönünde. Trabzonspor her ne kadar geçen sezonki Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle iki maç seyircisiz oynama cezası alsa da stadın yeni sezona yetişmeyeceği görüşü hakim. Bir endişe de, çevre düzenlemesinden tutun da stat içindeki yapıların uzun vadede tamamlanamayacak olmasına rağmen yönetimin verdiği sözlerin altında kalmamak için burayı bir an önce açma düşüncesi… Camianın büyük bir bölümü, Akyazı'daki müştemilatlar tamamen yapılana kadar en azından yarım sezon daha Avni Aker'de devam edilmesi düşüncesinde. 

GENiŞ KAPSAMLI BiR ALTYAPI

Akyazı Spor Kompleksi sadece Trabzonspor'un ekonomik kalkınması yönünde atılan büyük bir adım değil, Trabzon şehrine de nefes aldıracak bir yatırım adası aynı zamanda. Şehrin kanayan yarası istihdama doğrudan katkı sağlayacak olan bu tesisler birçok işsizin de yüzünü güldürecek. Bu doğrultuda sözü TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'na bırakıyoruz: "Şimdi özellikle stada baktığınız zaman fiziki bir mekan görmek doğru değil. Onun etrafındaki tüm teşkilatlarıyla, etrafındaki tüm altyapıyla olaya bakmak lazım. Orada sporla ilgili geleceğe dönük çok geniş kapsamlı bir altyapı oluşturuluyor. O altyapıdan yararlanma konusunda sadece Trabzonspor’un değil Trabzonspor dışında da birçok spor kulübü bundan faydalanabilecek."


HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Devam ediyor Hacısalihoğlu: “Bu şu demektir: Gelecekle ilgili Trabzon’da spor altyapısına dayalı kamp yerleri anlamında da kullanılabilecek altyapıyı tamamlıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda özellikle Körfez ülkelerindeki futbol takımlarının da Trabzon’da gelip kamp yapmaları için teklifte bulunduk. Geldiler, incelediler, şehrimizi çok iyi buldular. Önümüzdeki temmuz ayında da bir terslik olmazsa burada gelip kamp yapacaklar. Bu şu demektir: Belli bölgeler için Trabzon’un kamp olarak çok uygun olduğunu oradaki menajerler geldi, inceledi ve gördüler. Bu bakımdan bizim Akyazı Tesisleri’ni sadece Trabzonspor’un kendine has maçlarına dikkate almayıp geniş kapsamlı dikkate almakta yarar var. Dolayısıyla ekonomiye büyük yarar sağlayacağı aşikardır. Önemli olan bunu değerlendirmek. Bu da bizlere kaldı. Bir taraftan Trabzonspor’a diğer taraftan sporla ilgilenen tüm kesimlere sonuçta ticaretle ilgilenen herkese görev düşüyor.”

iSTiKRARLI BiR iSTiHDAM MODELi

Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “O kadar tesis yapılırken bunların ayakta canlı kalabilmeleri yani fiziki mekanların işlevselliğini yürütebilmesi için istihdam olmadan bunların hiçbiri olmayacağı ortada. Özellikle sporda futbol deyince her taraf hareket halinde olduğunu biliyor. Dolayısıyla hareket olduğu yerde de muhakkak bir faaliyet vardır ve istihdam olması gerekiyor. İstihdam yönünden de önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Buradaki istihdama da özellikle şunu söylemek lazım: Çok kalıcı bir istihdamdır bu, istikrarlıdır. İşine sahip olan emekliliğine kadar orada devam edebilir. Bu bakımdan bu tür yatırımların çok iyi değerlendirme fırsatı var."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap