SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu Trabzonspor farklı

Bu Trabzonspor farklı

20 Aralık 2015 Pazar - 11:20








Ligin iyi top oynayan ekiplerinden Antalyaspor karşısında Trabzonspor, sezonun belki de futbol adına en zevkli ve verimli futbolunu geçen hafta oynadığı fakat kaybettiği maçta da ortaya koymuştu. Fakat futbolun sonuç olduğu bilindiği gibi, alınan farklı mağlubiyet o günün futbolunun güzelliğini gölgelemişti.

Bu hafta ise orta sahada seri ve verimli paslaşmalar yanında, kanatlara aktarılan topların güzelliği ve yerinde yapılan paslaşmalar oyuna ayrı bir güzellik ve temaşa zevki kattı. Her şeyden önce bu takım için "Daha önce nerelerdeydiniz?" demek geliyor insanın içinden.

Savunmada geçen haftalarda gördüğümüz tüm rakip kontrataklarına karşı verilen açıkların bu maçta hatta son üç haftada görülmez olması, gelecek için daha güzel sonuçların müjdesi idi. Oyun esnasında üç adamın yerinde ve zamanında, özellikle ihtiyaca binaen Sadi hoca tarafından değiştirilmesi, oyun içerisinde sarf edilen yeterli performansın gereğine binaen olması, takımda oyun için lüzumlu tüm koşuların yapıldığı ve bu mücadeleler sebebi ile yorulan oyuncuların yerine değişikliğin yapılmış olması, hem teknik direktörün müdahaledeki yerinde uygulamaları hem de oyuncuların performans itibarı ile artık sahaya varlarını yoklarını koyma arzusunu göstermiş olmaları, sevindirici bir faktördür.

Özellikle ilk on beş dakikada Cardozo’nun kafa vuruşu ile kazandığımız gole kadar girilen gol pozisyonları, rakip ceza sahası içi ve etrafında yapılan seri ve güzel isabetli paslaşmalar takdire şayandır. Bu golden sonra Trabzonspor epey bocalama geçirdi. Hatta rakibine epeyce saha içinde oyunun inisiyatifini verdi. Nitekim zaman zaman gol yeme tehlikeleri de geçirmedi değil.

Fakat ilk yarıyı galibiyetle bitiren Bordo-Mavili ekip ikinci yarıda sahanın yine ağırlığını eline geçirdi. Oyun üstünlüğü ve paslaşmalardaki isabetli ve çabuk kaçmalar oyunda rakip karşısında bayağı üstünlük kurdu. Hele sonraları Antalyaspor’un 10 kişi kalması, Trabzonspor’un işini bir hayli kolaylaştırdı.


Bundan sonra da gelen penaltı ile atılan gol Trabzonspor’u galibiyet yönünden rahatlattı. Fakat kurduğu baskılı oyunla son dakikada M’bia’dan üçüncü golü bulunca haftayı ortaya koyduğu güzel futbolun 3-0’lık meyvesi ile kapatmış oldu.

Oyunda Erkan, Cardozo, Özer ve tüm savunma, başarıları ile öne çıkan kişilerdi. Oyunun gerekli dakikalarında yaptığı yerinde oyuncu değişikliği ve oyuna müdahalesi ile Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu da görevini en iyi şekilde yapmıştır.

Bundan sonraki haftalarda Trabzonspor bu oyun mantalitesi ve performansı ile devam ettiği takdirde, tüm rakipleri için fevkalade tehlikeli ve can yakıcı olacaktır. Umarız bundan böyle hem oyun kalitesi hem de kazanacağı puanlarla, süratle puan tablosunun üst sıralarına tırmanır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap