SON DAKİKA



Haber > Spor > Cardozo'dan şok haber!

Cardozo'dan şok haber!

13 Şubat 2015 Cuma - 11:08




Trabzonspor'un Paraguaylı golcüsü Oscar Cardozo'nun sadece bel fıtığı değil karın fıtığı hastası da olduğu ortaya çıktı.





Bordo-Mavililer’in iki yeni transferi Oscar Cardozo ve Majeed Waris’ten gelen ‘fıtık’ haberleri şok etkisi yarattı. 

Kronik bel fıtığı hastası olduğu bilinen Paraguaylı golcüde ayrıca karın fıtığı da olduğu belirtildi.

TEDAVİSİ HIZLANDIRILDI

Cezalı olduğu için Başakşehir maçında forma giyemeyecek olan yıldız oyuncunun tedavisinin hızlandırılacağı bildirildi. 

WARİS'TE DE KARIN FITIĞINA RASLANDI


Spartak Moskova’dan 6 milyon Euro’ya transfer edilen ve hala sakatlığı devam eden Majeed Waris’te de karın fıtığına rastlanması teknik heyetin keyfini iyice kaçırdı. 

Ganalı oyuncunun tedavisinin devam ettiği bildirildi. Öte yandan Akhisar maçında sağ arka adalesi yırtılan ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Bosingwa’nın sahalara dönüşünün bir hafta daha uzayabileceği kaydedildi. 

KARIN FITIĞI NEDİR?

Göbek fıtıkları göbek çukuru içinden veya hemen yakınından çıkar ve bir fındık büyüklüğünden-portakal büyüklüğüne kadar değişik boyutlarda olabilir. 

NEDEN ÇIKAR?


Göbekte fıtığın çıktığı açıklık bölgesi doğumsal bir zayıf noktadır. Göbek fıtığının çıktığı yer, bebek anne karnındayken, anne ile arasındaki kan akımını sağlayan kordonun bebek karın duvarına girdiği yerdir. Doğumdan sonraki bir kaç gün içinde  kordon güdüğü düşer -göbek bağının düşmesi- biçiminde adlandırılır. Bu bölge tamamen kapanır; buranın tam kapanmaması sonucu çocuklarda göbek fıtıkları, kapandıktan sonra erişkinlik döneminde yeniden açılması sonucu erişkinin göbek fıtığı ortaya çıkar. O nedenle göbek fıtıkları da yine “doğumsal bir zayıf noktadan” çıkan fıtıklardır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap