SON DAKİKA



Haber > Spor > Erkan-Özer-Mehmet'e, güç takviyesi yapılabilse yok

Erkan-Özer-Mehmet'e, güç takviyesi yapılabilse yok

20 Aralık 2015 Pazar - 11:22








Antalyaspor karşısındaki Trabzonspor'un ilk 11'inde en uçtaki Cardozo'nun hemen arkasına sıralanmış 3'lüye bakıyoruz: Erkan Zengin-Mehmet Ekici- Özer Hurmacı. Bırakın 3'ünün bir arada olmasını; çok kişinin, hatta futbol uzmanı kesilen anlı şanlı yorumcuların bile "Bırakın 3'ü birden, herhangi 2'si bile yan yana oynayamaz" dedikleri top tekniği yüksek, savunmaları zayıf, ofansları iyi oyuncular.

Bu durumda hemen onların arkasına ön libero olarak "Öncelikli göreviniz savunmak, sonrasında önünüzdeki 3'lüye topu aktarmak" denilerek konulan 2'li. Bunlar kim? M’bia ve Aytaç. Bu durumda, birlikte oynadıklarında Trabzonspor'un hücum gücünü arttıracak olan 3'lü için ön liberodaki M’bia ile Aytaç'ın, hani derler ya "iki kişilik oynamaları" gerekecekti. Antalyaspor karşısında olabildi mi? "Evet" demek zor. Ama gerçekleşmesi gereken ve bu yapılabildiği takdirde Trabzonspor'un gol yollarındaki sorununu tam olmasa da çözebilecek bir kadro yapısı.

Çünkü Cardozo'lu bu dörtlü her an, her şeyi yapabilir, ille de golü bulabilirler. Sezon hesabıyla Aytaç toparlandı, iyi gidiyor. M’bia iyi başlamış, sonra aksamıştı. Toparlanmakta güçlük çekiyor. Zaten M’bia'nın çektiği bu güçlük ve Aytaç'ın da tek kalarak zorlanması, Antalyaspor'un ilk yarının son 20 dakikası ve ikinci yarının başlarında Trabzonspor kalesinde hatırı sayılır ölçüde etkili olmasına yol açtı. İlk yarıda Antalyaspor'un 6 kornerine karşın ev sahibinin ancak yarısını kullanabilmesi bunun göstergesi. İkinci yarıdaki Antalya baskısının ardından Cardozo'nun vuruşu ile yaşanan pozisyon, kale hakeminin görevini iyi yaptığının işareti idi. Çünkü top çizgiyi tamamen geçmedi.

*

Antalyaspor kalesinde çizgiyi geçemeyen top, Trabzonspor kalesinde özellikle ikinci yarıda Onur'un üzerinde gezindiği çizgiyi de geçemedi ise, bu Onur'un eski günlerine doğru seyir etmesinin yanında, Kırmızı-Beyazlı forvetlerin son dokunuşları yapamamalarından kaynaklandı. Önlerindeki 3'lüden destek göremedikleri için düşündüklerinin üzerinde efor sarf eden M’bia ile Aytaç'ın yorulmaları, Eto’o kumandasındaki Antalyaspor'un oyunu Trabzonspor ceza sahası ve civarında yoğunlaştırmalarını kolaylaştırdı. Demek ki, bu kadro yapısı içinde Trabzonsporlu oyuncuların gücü böyle bir mücadeleye yetecek düzeyde değil. Hem de ligin ilk yarısı tamamlanmak üzere iken! İlginç değil mi? Demek ki, güç kazanma adına epey zaman çok fazla bir çaba göstermemişler.


*

Takım oyununu 90 dakikaya yaymalarına rağmen Antalyasporlu forvetlerin son müdahaleleri kötü; Trabzonspor kalecisi ve defansının ise yerinde ve iyi yaptığı mücadeleyi kazanan ev sahibi hem yeni yönetimini sevindirdi, hem de her iki yarıda attığı gollerin getirdiği galibiyetle, puan cetvelinde alt sıralardan biraz daha uzaklaşıp, yukarıya doğru tırmanışa geçti. * Ez cümle; yazının başlığı... Erkan-Mehmet-Özer üçlüsünün, ama kendilerinden, ama arkalarındaki ön liberolardan güç alabildikleri takdirde Trabzonspor'a katkıları çokça olur. Marko Marin de eninde sonunda vazgeçilemez olur, olmalı da. * Bir de çok çalışan Yusuf bal orta yapmayı bir becerebilse yok mu? Son bir not, Cardozo'nun yokluğunda Mehmet Ekici'nin penaltıdan kaydettiği ikinci gol, geçen hafta 3-0 kaybedilen Rizespor maçını hatırlatmadı değil!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap