SON DAKİKA



Haber > Spor > Fırtına Avrupa'da esmeye başladı

Fırtına Avrupa'da esmeye başladı

14 Ocak 2016 Perşembe - 10:40








Trabzonspor Medical Park, EuroCup 2. Tur K Grubu ikinci karşılaşmasında İtalya'nın Dolomiti Energia Trento takımını Trabzon'da ağırladı. Trento, 1948 Anayasası ile bölgesel özerklik verilmiş 20 bölgeden birisidir. İtalyanın kuzeybatısında olan bir yerdir. Resmi dili Almanca ve İtalyancadır. Mücadele baştan sona kadar Bordo-Mavililerin üstünlüğünde oynandı. Fırtına için rahat bir karşılaşma oldu. Zorlu mücadelede Trabzonspor MP'nin kadrosu EuroCup için yetersiz görünse de bu karşılaşmada oyuncularımız sergiledikleri performansla bunu aratmadılar. İşin ekonomik boyutuna gelince...

İtalyan ekibinin Fırtına'nın çok üzerinde maddi değeri vardı. Trabzonspor MP'ye gelince... Her karşılaşmasında çığ gibi büyüyen büyük taraftarı oluşmuş durumda. Aile ortamı içinde, kundakta bebek bile salonda vardı. Dışarıda soğuk ve lodos var, salon ısısı normal, hafta arası olmasına rağmen karşılaşmaya ilgi hayli fazlaydı. Her zamanki gibi hakem arkasındaki zebra formalı Bordo-Mavili taraftarlar karşılaşma başlar başlamaz yerlerini alarak takımlarına büyük destek verince hemen sayıyı bulduk.

Salonda biri bayan 6 İtalyan taraftar takımlarına destek verdiler. Fırtına, ilk beşi tamamen yabancı oyunculardan kurulu olarak sahaya çıktı. Odom ve Kinsey gibi oyuncular takımdan ayrılınca Hardy lider oyuncu konumuna geldi ve ekibini sırtlayarak ilk periyotta başarılı üçlüklerle ikinci periyoda 22-17 skorla takımını taşıdı. İkinci periyotta Fırtına tutulmuyordu. Attıkça attı… Yalnız, Stipanovic ilk kez bu kadar pasif oynadı. Sayı olarak iki periyotta sadece 4 sayı atabildi. İkinci yarıya 45-31 önde girerek rakibine 14 sayı üstünlük sağladı. İtalyan takımı Energia Trento soyunma odasına şaşkın gitti.

Fırtına ilk yarının hızıyla ikinci yarıya sayılarla başladı. İlk yarı skoruna üç sayı daha fark ekleyerek bu periyodu 65-48 önde kapattı. Son periyotta Trabzonspor MP üstünlüğü daha da arttı. Taraftarına rahat ve kaliteli bir maç izletti. Takımımız böylece EuroCup 2. Tur K Grup liderini yenerek ilk galibiyetini aldı. Gelecek maçlar öncesinde umut verdi. Karşılamaşının en skorer oyuncuları Hardy (23), ardından Kulig (20) oldu. Müsabaka Trabzonspor Medical Park lehine 92-70 kapandı. 22 sayı fark! Karşılaşma sonunda kolbastı şov vardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap