SON DAKİKA



Haber > Spor > Gençleri harcamayın

Gençleri harcamayın

02 Ocak 2016 Cumartesi - 10:11








Hataların dönüşü yok artık. Amatör Küme’de 14. haftayı da geride bırakırken ekipleri olduğu kadar hakem arkadaşlarımızı da büyük bir sorumluluk bekliyor. Hatta en büyük sorumluluk hakemlerimizde diyebiliriz. Çünkü hakem arkadaşlarımızın sahada yapacakları en küçük yanlış bir takımın kaderini tayin edebiliyor. Artık hakem arkadaşlarımız maçlara daha iyi motive olmalı ve çok daha iyi hazırlanmalı.

Bunlar da yetmez tabii. Şu anda 4-5 genç hakemin sırtına yüklenen amatör maçların yükü biraz daha azaltılmalı. Eskiden olduğu gibi tecrübeli hakem arkadaşlarımız önemli maçlarda görev almalıdır. Ve genç hakem arkadaşlarımız daha çok dinlendirilip toplumun önüne atılmak yerine zamanında ve doğru atamalarla yetiştirilmelidir. Yoksa deneme yanılma yoluyla genç hakemlerimizi kaderine terk edersek onları kazanmak yerine daha çok yıpratır ve kaybetmiş oluruz. Genç arkadaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Saha içerisinde daha yumuşak ve daha tatlı dilli olmaları gerekiyor. Futbolcuları veya kenar yönetimleri ikna ederken sert üslup yerine daha tatlı dilli, daha yumuşak uyarılarda bulunmalıdırlar. Zaman zaman gözlemliyoruz, özellikle genç arkadaşlar adeta futbolcuları azarlıyor. Hakem arkadaşlarımız bundan kaçınmalıdır. Elbette hakemlerimize bunları söylerken yöneticiler ve oyuncuları da aklamak istemiyorum. Bunu defalarca söyledik, tekrar söyleyelim. Futbolcu, antrenör, yöneticiler ve taraftarlar olarak hakemlerimizin işini ne kadar kolaylaştırıyoruz? Kolaylaştırmayı bırakın zorlaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Ne mi yapıyoruz? Saha içerisinde aldatmaya yönelik hareketler, hakemleri baskı altına alma çabası, en küçük bir pozisyonda dahi itiraz...

Ve en çok da şu dikkatimi çekiyor: Tribünden hakem arkadaşlarımızın analarına bacılarına ulu orta küfretmek. Kimsenin böyle bir şeye hakkı yok. Hakem hata yapıyorsa cezasını veren yetkililer vardır. Play-off ve küme yarışında geri sayım başlarken A Grubu’nda haftanın maçlarında Gençlerbirliği CMZ Derecik’i yenip önemli bir avantaj elde etti. Bir maç fazlasıyla Gençler’in 3 puan gerisine düşen ve ikili averajı rakibine kaptıran Derecik’in işi artık çok daha zor. Küme mücadelesinde Söğütlüspor Telekomspor’u 3-0 geçerek önemli bir galibiyeti hanesine yazdırdı. B Grubu’nda Sebatspor ve Bahçecikspor haftanın kazananları olurken DSİ Karadeniz’in Tütünspor karşısında elde ettiği galibiyet küme hattını da şekillendirdi gibi. Artık Tütünspor ve Özdilspor’un kurtuluşu çok daha zor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap