SON DAKİKA



Haber > Spor > Hayaller 2020’de gerçek olacak

Hayaller 2020’de gerçek olacak

13 Aralık 2016 Salı - 10:44




Muay Thai Federasyonu Karadeniz Bölge Sorumlusu Mustafa Durmuşoğlu, olimpiyata kabul edilmelerinin büyük heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirte





İDDİALI VE KARARLIYIZ

Muay thai sporunun Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik branşlar arasına dahil edilmesi sevinçle karşılandı. Muay Thai Federasyonu Karadeniz Bölge Sorumlusu Mustafa Durmuşoğlu, anlatılmaz bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Üvey evlatlıktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Durmuşoğlu, “Trabzon’un olimpiyat madalyası özleminin bize nasip olacağını hissediyorum. İddialıyız, kararlıyız” dedi.

HER ŞEY FARKLI OLACAK

Bu spora 30 yılını verdiğini açıklayan Durmuşoğlu, “Çok heyecanlıyım, çok sevinçliyim. Bugüne kadar Trabzonlu gençler kendilerini dünya ve Avrupa arenalarında başarıyla temsil ettiler. Türk bayrağını göndere çektirdiler. Artık olimpiyat için mücadele edeceğiz. Bu, sporcularımızı daha da olumlu motive edecektir. Her şey çok daha farklı, çok daha güzel olacak. Yolumuz uzun, önümüz açık” diye konuştu.

ÜVEY EVLATTIK


Bu güne kadar ikinci sınıf muamelesi gördüklerini açıklayan Durmuşoğlu, şunları kaydetti: “Muay thainin olimpiyat branşı olarak kabul edilmesiyle birçok yenilik de gelecek. Bundan önce ödeneklerimiz çok zayıftı. Ödül alamıyorduk. Bu durumda sporcularımızı motive etmemiz, sporun içerisinde tutmamız çok zordu. Şimdi sporcularımızın hayatları ciddi anlamda değişecek. Sporcuların ekonomik durumları daha da iyileşecek."

GELECEK GARANTİSİ

Bir sporcunun aylık minimum giderinin 300 lira olduğuna dikkat çeken Durmuşoğlu, “Artık sporcularımızın geleceği garanti altında olacak. Muay thai olimpik branş olmadan önce federasyona yıllık 3 milyon lira destek veriliyordu, şimdi bu rakam 10-15 milyonu bulacak. Çünkü olimpiyatlarda yarışacağız. Bu, sorumluluğu çok daha artırıyor. Sporcuların beslenme tarzlarından kamp giderlerine kadar bütün harcamalar düzene girecek” dedi.

ANTRENÖRLER İÇİN DE BÜYÜK ZEVK

Olimpik bir branşta antrenör olmanın heyecanının da büyük olduğunu açıklayan Durmuşoğlu, şöyle devam etti: "Bu olay bizi çok heyecanlandırdı, sevindirdi. Sporcumuzu hazırlarken bizim de ekonomik durumumuz artacak. Benim sporcum dünya ve Avrupa başarısını elde ederse o başarıdan antrenörler de nasiplenecek. Daha önce bu ödüller çok komik rakamlardı. Utanarak söylüyorum, Avrupa ve dünya arenalarında elde edilen derecelerde 5 bin lira ödül veriliyordu. Olimpiyata seçilmesinin ardından bu rakam 250-300 milyar olacak. Bu, sporcuyu cezbediyor, iştahlandırıyor. Haliyle sporcu sayısı artıyor. Sayı arttığı gibi başarı da artıyor. Trabzon Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor.”


EKİP HAZIR

Yaptıkları sporun olimpiyat branşları arasına girmesinin önemine değinen Durmuşoğlu, “Kotayı yükselttik. Son 5 yıldır zaten il olarak zirvedeyiz. Bu yıl genç bayanlarda dünya ikinciliği, büyükler Avrupa şampiyonu iki sporcumuz var. Bu hiç kolay bir başarı değil. Finallerde 4 maç yaparak bu başarıya ulaştık. Muay thai ağır bir spor dalı. Büyük efor sarf etmek gerekiyor. Ekibimizle olimpiyata hazırız. Sadece çıtamızı yükselteceğiz. Artık heyecanımız çok yüksek. Olimpiyat startını verdik. Gücümüzü, bilgimizi artıracağız. Rakiplerimizi iyi analiz edip son 5 yılda elde ettiğimiz üst düzey başarılarımızı artık olimpiyata yansıtacağız. Bunda gayet iddialıyım. 30 yıldır bu sporu yapıyorum. Sporcumun milli sporcusunu gördüm. Arkadaşlarımıza yardımcı olup ışık olup olimpiyatın kapısını aşındıracağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDEYİZ

Kick boksta en başarılı ülkenin Hollanda olduğuna, muay thaide ise zirveyi Tayland’ın çektiğine dikkat çeken Durmuşoğlu, şunları kaydetti: “Tayland’da 7’den 70’e herkes bu sporu yapıyor. Bu ülke bu işten para kazanıp ev geçindiriyor. Türkiye’de ise Trabzon bu branşın lokomotifi. İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerin çok daha üzerindeyiz.  Bir yılda iki Avrupa şampiyonu çıkarmış bir iliz. Gençlerde 4 sporcuyla biri altın olmak üzere üç madalya birden aldık. İstanbul’un bir ilçesi büyüklüğü kadar olan bir ilden bu kadar üst düzey başarının çıkması sürpriz değildir. Olimpiyat startını verdik. Allah’ın izniyle 2020’ye tam gaz hazırlanacağız. Boksta Trabzon’a bir olimpiyat madalyası gelir diye bekliyordum. O madalyayı Trabzon’a getirmek bize nasip olacak.

ALTYAPIDA TEMEL SAĞLAM


Son yıllarda altyapıda önemli derecede işlere imza attıklarını dile getiren Durmuşoğlu, “Denge ve Büyükşehir Belediyespor antrenörlüğünü yapıyorum. 300 sporcu ile antrenmanlar yapıyoruz. Miniklerde, yıldızlarda şampiyonlarımız var. 4-5 yıl önce Trabzon’da tek kulüptük. Şu anda kulüp sayımız 11. Diğer kulüplerimiz de özverili şekilde çalışıyor. Her kulüpte ortalama 100150 sporcu olsa bu sayı binleri bulur. Bu da altyapımızın zenginliğini gösterir” dedi.

FUTBOLLA KARŞILAŞTIRMAK YANLIŞ

Muay thai ve kick boksun futbolla karşılaştırılmaması gerektiğinin altını çizen Durmuşoğlu, “Futbol çok ayrı bir sektör. Futbolda seyirci sayısı 100 binleri buluyor. Para bu sektörde dönüyor. Futbolda her hafta karşılaşmalar oynanıyor. Bizim sistemimiz yıllık. Biz işimize bakıyoruz. Gayet de iddialıyız. Futbol 11 kişiyle oynanıyor; biz tek başımıza maçlara çıkıyoruz. Futbolda orta saha savunmaya, savunma kaleciye güveniyor; biz kendimizden başkasına güvenmiyoruz. Bizim futbolculara göre karar verme yeteneğimiz çok daha iyi” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap