SON DAKİKA



Haber > Spor > Hiçbir başarı tesadüf değildir

Hiçbir başarı tesadüf değildir

28 Mayıs 2016 Cumartesi - 10:15








ZİRVE YAPTIRACAĞIZ

Kurulduğu ilk yılda şampiyonluk tacını takan 1985 Derecikspor’da Kulüp Başkanı, zorlu serüvende yaşadıklarını Karadeniz Gazetesi'ne anlattı. Bu mutluluğu 30. yıl şampiyonluğu olarak nitelendiren Başkan Turan, asıl hedeflerinin Derecik vadisinde sporu yeniden zirveye taşımak olduğuna değindi. Turan, “İnsana yatırım yapacağız. Yok noktasında olan sporu yeniden ayaklandırıp sporun her dalında Derecik’i zirveye taşımak, bölgemizin gençlerine şans tanımak istiyoruz” dedi.

SIFIRDAN KURDUK

Hiçbir başarının tesadüf olmadığının altını çizen Turan, “Yönetim olarak iyi bir ekiple yola çıktık. Sıfırdan bir takım kurduk. Genç takımla beraber 40-45 dolayında bir sporcu grubuyla çalışıyoruz. Başarıdaki en büyük etken yönetim ve teknik kadronun koordineli çalışması oldu. Yönetim kurulumuzda görev dağılımı, arkadaşların almış olduğu görevleri fazlasıyla yerine getirmeleri bizi başarıya götürdü. Sporcu arkadaşların da bu yolda fedakarlıkları oldu” dedi. PLANLI PROGRAMLI Turan, “Planlı, programlı bir şekilde çalışarak, bu büyük mutluluğa ulaştık. İlk yılda şampiyonluğa ulaştık ama biz her zaman şunu savunuyoruz: Biz 30 yıllık bir kulübüz. 1985 yılında kurulan bir kulübüz. Amacımız o devamlılığı yaşatmak. Günübirlik değil de belli program dahilinde bir şeyler üretmek istiyoruz. Günübirlik olan şeylerle hiçbir başarıya ulaşma şansımız yok. Onun devamında olağanüstü genel kurul yapıp yönetimi daha da güçlendireceğiz” dedi. ASLINDA 30. YIL Derecikspor’un kapatılmasıyla Kırmızı-Yeşilli ekibi yaşatmak için kolları sıvadıklarına vurgu yapan Başkan Turan, “1985 yılında kurulan, dedelerimiz, babalarımızın ver birçok yöneticinin emek vermiş olduğu bir kulübün kapatılmasına göz yumamazdık. Kapatılama sürecinde elimizden gelen gayreti gösterdik. Ama o dönem kulübü yönetenler kulübümüzü karanlığa gömmüştür” diye konuştu.




Yarışmacı olacağız

Bu duruma razı olmayacakları için 1985 Derecikspor adı altında kulübü de yaşatma adına faaliyete başladıklarına vurgu yapan Turan, “Genç arkadaşlarımızla beraber yine büyüklerimizin ve camiamızın desteğini alarak yola çıktık. Güzel bir yönetim oluşturduk. Amacımız kulübümüzü ismine yakışır noktaya taşımak. Derecikspor geçmişten beri yarışmacı bir takım olmuştur, her zaman da böyle olacaktır” dedi.

Önemli projelerimiz var

Kalıcı, gelir getirici kaynaklara ihtiyaçları olduğunu belirten Turan, “Bu, sosyal tesis noktasında olabilir. Proje anlamında çalışmalarımız sürüyor. Kulübümüzün önde gelen insanlarıyla ilerleyen günlerde bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Bu istişare toplantısında iş adamlarımızın, büyüklerimizin desteği ile birlikte sosyal tesis, çay bahçesi, restoran, düğün salonu, halı saha şeklinde bir projemiz var. Hayata geçirilmesi zor bir proje ama mücadele ederek bu hayalimizi gerçeğe dönüştürebileceğimizi umut ediyorum. Yarınlara umutlu bakabilmek için, gönül rahatlığıyla kulübü birilerine teslim edebilmemiz için, kendi gelirini kendi kaynağından üreten bir kulüp olma konusunda emin adımlar atmakta kararlıyız. Yoksa tüm çabalarımız boşa gitmiş olur” diye konuştu. 

Ekonomi uygun değil


Derecik’te şu anda spor faaliyetlerinin yok noktasında olduğuna dikkat çeken Başkan Turan, “Derecik çok büyük bir vadi. Biz sadece futbola da odaklanmıyoruz. Farklı branşlarda da yolumuza devam etmek istiyoruz. Gönül ister ki Derecikspor profesyonel bir kulüp olsun. Ama bugün şartlara bakıldığında gerek ekonomik durumlar, gerekse bize destek olan iş adamlarının durumları buna hazır değil” şeklinde konuştu.

Meblağlar çok yüksek

Artık amatörde çok ciddi meblağların konuşulduğuna vurgu yapan Turan, “Yarışmacı takım yapmak, hedef koymak için artık şartlar çok zorlaştı. Biz yola çıkarken doğru adımları atıp karakterli insanlarla yola çıkacağız diye birbirimize söz verdik. İnanıyorum ki doğrular bizi hedefe ulaştıracak. Bizim için asıl hedef sporcu yetiştirmek. Derecik’te sportif faaliyetlere zirve yaptırarak gençliği spora empoze etmek istiyoruz” diye konuştu.

Yere sağlam basacağız

Ayakları yere basan bir kulüp olacaklarına değinen Turan, şunları kaydetti: “Biz de Derecikspor’da futbol oynadık. Çok yetenekli arkadaşlarımız var. Derecik’te spor yapıp da çok iyi noktada olan saygın iş adamlarımız, bürokratlarımız var. Bizim için önemli olan insan yetiştirmek. İnsanların üzerine karakteristik özellikler koyabilmek. Bölgemizde çok yetenekli gençler var. Biz bu yeteneklere o şansı tanımak istiyoruz. Kendilerini diğer arkadaşlarla yarışıp görme fırsatını vereceğiz, başarılı olacaklarına da inanıyoruz.”


Başarı birleştirir

Son yıllarda camiaların birbirinden çok uzaklaştığına dikkat çeken Başkan Turan, “Camiaların birleşmesi zor bir olaydır. Ama imkansız değildir. Başarı birleştirir. Biz başarılı olacağız, başarılı oldukça etrafımızdaki halka büyüyecek. Bizim o bölgedeki diğer kulüplerle ilişkilerimiz çok iyi. Sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz, birbirimizle yardımlaşıyoruz. Bizim orada hiçbir kulüple sorunumuz yok. Zaten biz birleşmeyi fiili olarak tamamladık. Bölgeye hitap eden bir kulüp olduk, o yolda devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gelir getirici kaynaklar şart

Hedefin ekonomiyle alakalı bir durum olduğunun altını çizen Başkan Turan, “Bu sadece Derecikliler için değil. Amatör kulüplerin artık gelir getirici kaynaklarının olması lazım. Geçmişte başarılar yakalamış bir Derecik camiası vardı. Her camiada dönem dönem olduğu gibi kıvılcım ateşi gibi yandı, yandı, daha sonra söndü. Bu, ekonomik anlamda bu yükü bir iki kişinin üstlenmesinden kaynaklanıyor. Bu kişiler ekonomik olarak yorulunca, kulüpler kapanma noktasına kadar gelebiliyor. Bunun çok örnekleri var” dedi.

Geniş kapsamlı çalışma yapacağız 


Altyapıda da gerekli adımların atıldığına vurgu yapan Turan, “Okul müdürümüz Abdulkadir Uzun spora çok aşina. Her zaman yanımızda olan, maçlarımızda bizi destekleyen,  her türlü kolaylığı sağlayan çok değerli bir insan. Keşke her okulda böyle değerli eğitmenler, idareciler olsa. Müdürümüzle geçenlerde bir toplantı yaptık. Seneye hem okulun bize vereceği destek hem bizim okula desteğimizle beraber mükemmel bir altyapı çalışması yapacağız. En büyük engelimiz taşımalı eğitim olduğu için çocukların evden okula, okuldan eve gidiş sorumluluğu tamamen idareye kalıyor. Burada veli ayağını oluşturmamız lazım. Bu konuda bize düşen sorumluluklar da var. Bunları tamamlayarak altyapı konusunda bizim orada bir çalışma yapmamız lazım. Bölgeye hitap ederek oradaki gençlere spor yaptırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor kopmamalıdır

Turan, şöyle devam etti: “Trabzon bir spor kenti. Her zaman sporcu kimliğiyle  öne çıkmış bir il. Bana göre Trabzon’u Trabzon yapan üç tane etken var: En büyüğü Trabzonspor, KTÜ ve havaalanı. Trabzon gibi bir spor kentinde Trabzonspor’un amatörden kopması, kulüp sayısının fazla olmasının başarıyı düşürdüğü kanısında değilim. Amatör spor nedir? Trabzonspor’un kılcal damarlarıdır. Ne zamanki kılcal damarlar kesildi, Trabzonspor hedeflerden uzaklaştı. Trabzonspor’un amatör sporun içinde her zaman olması lazım.  Burada Trabzonspor’a düşen çok büyük görevler vardır. Ben ASKF yönetim kurulu üyesiyim. Trabzonspor’un gelişmesi için gerekli mücadeleyi verenlerden biriyim. Hakikaten ASKF’de çok koordineli çalışan bir yönetim kurulumuz var. Her zaman fikir birliği içindeyiz. Biz bu konuda Trabzonspor’la 4-5 defa proje, amatör sporla ne yapılması gerekiyor konusunda ziyaretlerde bulunduk ama ne yazık ki bir sonuca varamadık.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap