SON DAKİKA



Haber > Spor > Kolay gelsin Usta Başkan…

Kolay gelsin Usta Başkan…

31 Aralık 2015 Perşembe - 10:10








Plansız programsız devletler bile yıkılmaya mahkûmdur... Döndük dolaştık yine aynı noktaya geldik sanırım. Yine yeni bir yönetim seçtik, tam olarak Trabzonspor’u yoğurur sandık, hayal âleminde voltaya vurduk galiba... Trabzonspor büyük, şehre fazla, onu yönetecek kapasite insan kalitesi eksik. İşin garibi herkes işi rahatlıkla yapacağını söylerken, hiçbiri kulübün ihtiyacına cevap veremiyor. Son 15 senede kaç yönetim geçti, dünya ile yarışacak kadar iddialı. Daha sezon yarıya gelmeden duvara tosladılar... Sayın Usta, söylemden öte bir şey yapın artık. Sizin hiç hazırlığınız yok muydu? Anlık kararlarla kulüp yönetilmez bilmiyor musunuz? Takımın başında bir hoca vardı farkındasınız değil mi?

Ama siz olmayacak hayallerle kafaları karıştırdınız! Hangi akla hizmet Lucescu dediniz? Adamın kendisi mücadele ettiğin rakipler kadar maliyetli, daha fazlasını transferde ister! Adını zikrettiniz, Razvan, Razvan yollara düştü! Bir ayağı çukurda, evladına yer arıyor... Usta başkan, siz kulüp hesaplarına baktınız mı? Eldeki futbolcuların alacağı garanti paraları alt alta yazdınız mı? Ekrandan dinledim sizi, ‘Feda’ dediniz, ‘Ellinci yılda şampiyonluk’ dediniz, ‘Kulübü ayağa kaldıracağız, kadroyu yenileyeceğiz, alttan üste kadar her tarafı revize edeceğiz’... Usta başkan, şu son paragrafta anlatılanlar siz ve ekibinizden çok daha namlı nice başkanları yedi bitirdi. Her biri en az sizin kadar iddialıydı. Dahası ameliyat masasından değil futbol sahasının içinden geliyorlardı.

Trabzon futbol tarlası kurudu farkındasınız değil mi? Sizden öncekiler gibi tarlayı kurutanlarla mı çare bulacaksınız? Yıllardır yaptığı transferlerde boş çekti Trabzonspor. Her türlü iletişim imkânları ortadayken, hep aldatılan, yanılan, zarar eden durumuna düşürüldü. Sadece isim, soyadları değiştirerek mi çözeceksiniz? Daha önce çalışmış başarmış, bildiğini ispatlamış olmak sizin için bir anlam taşıyor mu? Sorumlusu olduğunuz yükün ağırlığını hissediyor musunuz? Bizim uşak yapar duygusunun verdiği zararları bilir misiniz? Kim sayın başkan kim, alt yapının başına kimi getireceksiniz? Orada çalışacak hocaları hangi kriterlere göre seçeceksiniz? Hadi getirdiniz, yapılacak çalışmaları hangi futbol bilgisiyle denetleyeceksiniz?

O 1461 takımını ne yapacaksınız? Kuruluş amacı Trabzonspor’a futbolcu yetiştirmek olan yerin yaş ortalamasının Trabzonspor’dan fazla olduğunu bilir misiniz? Dünya kulüplerinin (B) takımları var, inceleme imkânınız oldu mu? Bayern amatör, Barcelona (B), Real Madrid (B) ve diğerleri kaç yaş bebeleri oynatıyor? Altyapının futbol seviyesinin farkında mısınız? Yetişen futbolcuların hangi kulüplerde forma giyebildiğini gözlemlediniz mi? A takım, 1461, U21, U19 toplamda 150’den fazla oynayabilir futbolcuya sahip Trabzonspor. Neden olmuyor hiç sordunuz, araştırıp incelediniz mi?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap