SON DAKİKA



Haber > Spor > Onur kurtarınca

Onur kurtarınca

20 Aralık 2015 Pazar - 11:21








Geçen hafta Trabzonspor Rizespor karşısında iyi oynamasına rağmen 3-0 kaybetmişti. O maçta Onur’un iki golde bariz hatası vardı. Yazmıştık, Onur kurtarınca Trabzonspor kazanıyor, kurtaramayınca ise kaybediyor. Antalyaspor maçında dört gol pozisyonunun özellikle ikisinde önemli kurtarışları vardı. Hem de bu kurtarışlar çok kritik dakikalardaydı. Yani Rizespor maçının kaybedilmesinde ne kadar rolü varsa Antalyaspor maçının kazanılmasında da o kadar rolü vardı. Trabzonspor Antalyaspor karşısında oyuna iyi başladı. Rakip kaleye baskı kurdu.

Özellikle Cardozo kaçırdığı iki net pozisyonda beceriksizdi ama attığı golle kalitesini gösterdi. Oyunda kaldığı sürece de etkiliydi. Bir şutu da, topu alışıyla vuruşuyla çok nefisti. Üst direğe vuran top gördüğüm kadarıyla kale çizgisini geçmiş gibiydi. Antalyaspor on kişi kalınca Trabzonspor tamamen rahatladı. Maçın son dakikalarında gelen iki golle de maçı 3-0 aldı. Burada önemli olan noktalardan birincisi; sahada takım arkadaşlığı ön plana çıkmaya başladı. İkincisi ise; teknik heyet hak edenlerin sahada kaldığı kararlar vermeye başladı. Sadi hocanın çıkardığı on bir bu kadroyla olması gereken on birdi. Cardozo-N’Doye değişikliği zorunluktandı.

Cardozo sakatlanmasa maçı onla bitirebilirdi. Okay-Özer değişikliği yerinde bir karardı. Erkan-Marin değişikliği olması gerekendi. Erkan ilk defa isteyerek ve arzulu oynuyordu. Biraz daha sahada kalabilirdi. Çünkü Erkan’ı uzun zamandan sonra arzulu ve savunma da arkadaşlarına yardım ederken gördüm. Verdiği asistler, paslar güzeldi. Bir diğer önemli nokta da Trabzonspor taraftarıyla, yönetimiyle hatta başkanlığı kıl payı kaçıran Celil Hekimoğlu’nun takımı tribünden coşkulu desteklemesiyle gerçekten Trabzon'un eski günlere dönen bir havada olmasıydı. Son kaybedilen maçlar da dâhil Trabzonspor’un gidişatından taraftar memnun gözüküyor.

Yönetimin eski oyuncuları affetmesi çok önemliydi. Ara devrede Trabzonspor da transfer yapmaya gerek olmayabilir. Çünkü elinde kullanabileceği çok önemli oyuncular var. Bu oyuncular bir takım havasında çalışırlarsa sezonu çok rahat üst sıralarda bitirebilecekleri bir kadro oluşturulur. Böylece aceleye getirip boş yere paraları savurmazlar. Tabi ki uygun ve kaliteli oyuncu bulunursa o olabilir bir durum. Bülent Yıldırım Trabzonspor lehine hiçbir zaman takdir haklarını kullanmamıştır. İlk kez Antalyaspor maçında takdir haklarını Trabzonspor lehine kullanarak hepimizi şaşırttı. Belki de MHK ilk kez Trabzonspor’un haksızlığa uğramasının farkına vardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap