SON DAKİKA



Haber > Spor > Sultanım Balkan'ı fethetti rotasını Avrupa'ya çevi

Sultanım Balkan'ı fethetti rotasını Avrupa'ya çevi

09 Ekim 2015 Cuma - 10:45




Avrupa’nın en iyi ligi olan Türkiye Voleybol Ligi’nde yeni sezona ilk 5 hedefiyle hazırlanan Sultanlar ligde ve Türkiye Kupası’nda da bu coşkuyu taraf





Tarihinde ilk kez katıldığı Balkan Kupası’ndan birincilikle dönen İdmanocağı Bayan Voleybol Takımı’nın yeni hedefi EuroChallenge Kupası

İDDİALI GELİYORLAR

Tarihinde ilk kez Sırbistan’da katıldığı Balkan Voleybol Kupası’nda büyük bir başarıya imza atarak Balkanlar’ın en büyüğü olduğunu ispatlayan İdmanocağı lige ve EuroChallenge de damga vurmaya hazırlanıyor. Sezona kupa ile başlayan Sarı-Kırmızılılar Balkan Kupası’nda elde ettiği başarıyı lig ve Avrupa Kupası’na da yansıtarak sevenlerinin yüzünü güldürmek isterken Sarı-Kırmızılılar Karadeniz’e özel açıklamalar yaptı.

SIRADA CHALLENGE VAR

Rotalarının ikinci kupa olduğuna dikkat çeken İdmanocağı Kulüp Başkanı Mehmet Öz, “İnşallah ikinci kupa da gelecek. Başarılı bir sezonun ardından katılmaya hak kazandığımız bu sene ara hedeflerimiz arasında yer alan Balkan Kupası’nı kazandık. Dolayısıyla ara hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi ana hedef olan EuroChallenge Kupası’nı kazanma ve Türkiye Ligi’nde ilk 4 içerisinde yer alma hedeflerimiz var” dedi.

ENGEL GÖRMÜYORUM


Bu hedeflerini de gerçeğe dönüştürmek istediklerini dile getiren Başkan Öz, “Kurulmuş olan takım kadromuz bunu başarabilecek güçte. Teknik kadromuz da gerekli bilgi birikimi ve tecrübeye sahip. Dolayısıyla bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz diye düşünüyorum. Bunu başarmamak için de hiçbir engel görmüyorum. Biz takımımızı bu doğrultuda kurduk. İyi bir ekibe sahibiz” diye konuştu.

Bize destek versinler

Sezon öncesinde taraftara da mesaj gönderen Başkan Öz, “Voleybol, Trabzon halkının yapısına çok uygun bir spor dalı. Voleybolda sürekli adrenalin var. Hop oturup hop kaldırabilecek bir spor. Heyecan duyabilecekleri, başarıyı yaşayabilecekleri ve başarılı olabilecekleri alternatif bir spor voleybol. Futboldan, basketboldan sonra da voleybolun Trabzon’a uygun olduğunu söyleyebilirim. Taraftarlarımız da salonları doldursunlar, bizlere destek olsunlar. Biz onların yüzlerini güldüreceğiz” diye konuştu.

Adım adım hedeflere koşuyoruz

İdmanocağı takım kaptanı Necla Esepaşa, geçen yıl hedeflediklerine büyük ölçüde ulaştıklarını açıklayarak, “Geçen sezonki kadrodan bu yıl yalnızca iki kişi var. Takım yeni kurulmuş olsa da inanılmaz uyumlu, çok karakterli, çok hırslı oyuncularımız var. Yabancılar da buna dahil. O yüzden kendimizi şanslı hissediyoruz. Çünkü bu bir takım için çok önemli. İlk hedefimizi Allah’a şükür başardık” dedi. Önlerinde Euro Challenge Kupası olduğuna dikkat çeken Esepaşa, “Açıkçası burada da final oynamak istiyoruz. Türkiye Kupası da, Türkiye Ligi de geçen seneden daha zor. Tüm takımlar yatırımlarını arttırdı. Dünyanın en zor liglerinden biri olduğunu düşünürsek çok zorlu bir lig bizi bekliyor. Ama çok iyi çalışıyoruz. Umarım hedeflediğimiz yere adım adım gideceğiz” dedi. Esepaşa, ayrıca taraftarlara seslenerek, geçen yılki desteği beklediklerini ifade etti.

Sporcunun kendini hazırlayamama problemi var

Altyapıda önemli adımlar attıklarını ifade eden Öz, “İstanbul, Ankara ve Trabzon’da olmak üzere 3 tane takım oluşturduk. Ama maalesef Trabzon’da oluşan takımlarımızın okul sıkıntısı var. Dolayısıyla okul sıkıntısıyla beraber çocuklar spora gerekli önemi ve desteği vermiyorlar. Bu gayet doğal. İnsanlarda gelecek kaygısı var ve okumayı ön planda tutuyorlar. Ama bunların ikisinin bir arada yapılabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar okul bilgiyi arttırıyorsa da o bilgiyi kullanacak vücudun ve beyninde antrene edilmiş olmasını sporla sağlayabilirler. Dolayısıyla spora birazcık daha zaman ayırırlarsa ikisini bir arada rahatlıkla götürebileceklerine inanıyorum. Trabzon’da sporcunun olmaması diye bir şey yok. Sadece Trabzon’daki sporcunun yeterli olacak şekilde kendini hazırlaması problemi var. Onu da başardığımız zaman zaten bu işin akıcılığını, yaşanılabilirliğini, devamlılığını sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.  

Trabzon tam bir spor şehri

Çokşen, “Trabzon bir futbol şehri olarak adlandırılıyor. Biz buraya geldiğimizde bunu çok net gördük. Ama çok büyük potansiyele sahip. Bence Türkiye’de de insanlar Trabzon’un sadece futbolla olmadığını; bir voleybol, bir hentbol, bir basketbol olduğunu yeni yeni öğreniyorlar. Dolayısıyla Trabzon seyircisi de takımlarının salon sporlarında da çok başarılı olduğunu artık daha iyi anlayıp, bu sezon tribünlerdeki yerlerini alacaklardır diye düşünüyorum. Çünkü iç sahada oynadığımız maçlarda özellikle Avrupa kupalarında ve Türkiye liginde onlara çok ihtiyacımız var. Futboldan bildiğimiz gibi Trabzon seyircisi her zaman itici bir güç olmuştur Trabzonspor için. Dolayısıyla aynı etkiyi salonda bize yaratacaklarını düşünüyorum ve onlara salonlara gelip bizi desteklemeleri için ricada bulunuyorum” diye konuştu. 

Balkanları salladık sıra geldi lige

Uzun bir hazırlık döneminden geçtiklerini açıklayan İdmanocağı Antrenörü Gökhan Çokşen, “Çalışmalarımıza 22 Temmuz’da başladık. Bize Balkan Kupası’nın Eylül’ün ilk haftası içerisinde olacağı söylenmişti. Eylül sonuna sarkınca uzun bir hazırlık dönemi oldu. Bu arada hazırlık maçları yaptık. Avrupa Kupası’na katılmak için ilk hedefimiz Balkan Kupası’ydı. Orada da iyi oynadığımızı düşünüyorum. Sonuçta birinci olup Avrupa Challenge Kupası’na katılma hakkını elde ettik. Böylelikle hedeflerimizin birinci ayağını tamamlamış olduk" dedi. “2,5 ayı geçen bir süredir hazırlanıyoruz” diyen Çokşen, şöyle devam etti: “Lig pazar günü start alıyor. Turnuvayı birincilikle tamamladığımız için bu arada bir dalgalanma olabilir. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz. Lige Çanakkale Belediye deplasmanıyla başlayacağız. Bu maçla lige de iyi grafikle başlamak istiyoruz. Hedefimizi ilk beş olarak belirledik. Bu yıl geçen sezona oranla çok daha zorlu bir lig maratonu bizleri bekliyor.”

Güçlü bir ekibiz

Bütün takımların iyi transferler yaptıklarına dikkat çeken Çokşen, “Bu sene son iki veya son üç takım klasman grubuna kalır diyemiyoruz. 4 ile 12 arasında muhtemel bütün takımlar aynı dengede. Dolayısıyla lige ilk iki maçta iyi başlayıp ondan sonra da devamını getirmeyi planlıyoruz. Bu yıl hem Avrupa hem de lige iddialı girdiğimiz için takımı 14 kişi tuttuk. Tecrübeli oyuncularla genç oyuncuları birleştirdik. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu sürecin üstesinden gelebilecek kadroya ve kaliteye sahibiz. Özellikle yabancı oyuncularımız çok kaliteli. Ufak tefek sakatlıklarımız vardı, onlar da geri döndüler. Ekip olarak gayet iyi durumdayız” dedi.

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap