SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon eskrimde çağ atladı

Trabzon eskrimde çağ atladı

19 Temmuz 2015 Pazar - 09:37




Eskrim Antrenörü Coşkun Gökdemir, “Trabzonlu sporcular birçok şeyi aştı. Rakipleri ilk 16’ya kadar zorluyoruz” dedi. 





Eskrim Antrenörü Coşkun Gökdemir, “Her hocanın bir hedefi vardır. İlk önce sporcuların başarılı olup milli takıma yükselmelerini, daha sonra hedeflerin büyütülmesini ister. Trabzon’da başarılı sporcular çıkartıp onları Türkiye Şampiyonası’na götürmeyi, Türkiye Şampiyonası’nda derecelere sokmayı hedefliyorduk. Artık biz bunları aştık. Yıldızlar’da circuit, gençlerde dünya kupası, büyüklerde granpiller geçiyor” diye konuştu. Gökdemir, “Önceden yıldızlarda fulden çıkamazken, Türkiye genelinde artık circuitlerde fulden çıkılıyor. Rakipleri ilk 16’ya kadar zorluyoruz. Geçmişte circuitlere ilk giden sporcu Büşra Varol. Hiçbir turnuvadan maç almadan geriye döndüğü olmamıştır. Bizim sporculuk dönemimizde bırakın fulden çıkmayı tuş alamıyorduk. Artık birçok şeyi aştık” dedi. 

Gidişat çok iyi 

“Eskrim Cumhuriyet’le yaşıt bir spor. Yıllarca memleketim Balıkesir’de çalıştım ancak Balıkesir halkı eskrimin ne olduğunu bilmez. Trabzon’a geldim, 89 yıl geçti, bilmiyor gibi gözüküyorlar ama çoğu kişi eskrimi biliyor. Bu da Trabzon insanının sporla iç içe olmasından kaynaklanıyor. 7’den 70’e herkes sporla aşırı derece aşina ve dolayısıyla ilgili. Bizim branşa katılım sayısı her geçen gün çoğalıyor, hocamla bazen sıkılıyoruz, darlanıyoruz ne yapacağız diye. Salonumuz yeterli değil, gidişat iyi, Trabzon insanının bakış açısı gayet güzel.  

7 ayda milli takıma sporcu verdik

Gökdemir, eskrim sporuna ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.  Gökdemir, “Telekomspor, Gençlikspor ve İdmanocağı kulüpleri var. Benim ise 70 civarında lisanslı sporcum var. Aktif olarak 25 civarındalar. 2007 yılının Nisan ayında Trabzon’a geldim. Mayıs ayında düğmeye bastık. 9 yıldır buradayım.  5 sporcuyla bu branşa başladık. Büşra Varol, Seda Kavanoz, Nesin Çolak, Aybüke... İlk olarak Büşra Varol 7 ay geçtikten sonra milli takıma girdi. Trabzon’dan ilk milli sporcu oldu. Türkiye’de bu branşa başlayıp da çok çabuk milli takıma giren ender sporculardan bir tanesi oldu. Milli takıma girilebilmesi için uzun yıllar geçmesi lazım ama çocuğumda yetenek, hırs vardı ki ondan sonra gelen jenerasyonlarda da ben o yeteneği gördüm. Yıllar sonra milli takıma girilebilen bir branş olmasına rağmen, ne hikmetse bizim bayanlarımız bunu çabuk aştılar”diye konuştu. 


Destek olunsa fark hissedilir 

“Trabzon’daki zengin iş adamları hatta İstanbul’da oturan Trabzonlu iş adamları sadece eskrimde değil, Trabzon’daki amatör sporlara destek verseler de amatör sporlar kalkınsın. Çünkü devletin gücü belli bir yere kadar olduğu için bir yerde tıkanıyorsun. İş adamlarının bütün amatör sporlara destek olmalarını canı gönülden istiyoruz.” 

Umutluyum 

“Yıldız genç milli takımlarda görev alan Büşra Varol ve kardeşi Remziye Varol BESYO’ya gidiyor, hayatları kurtuldu. Yıldız milli Seda Kavanoz Aybüke hem yıldız hem genç milli. Buse de ilk defa Avrupa Şampiyonası’nda büyükler kategorisinde yarıştı. Önümüzde Moskova’da yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası var. İnşallah başarılı olur.” 

Hedef Olimpiyatlar 


“Milli takım seçme kriterleri var. Dünyaya, Avrupa’ya gidecek sporcular circuitlede belli oluyor. Federasyon 3 müsabaka hakkı tanıyor. Aybüke hem dünyayı hem Avrupa’yı garantiledi. Sırbistan’da16’ya kaldı. Gidişat iyi, hedefimiz olimpiyatlar. Aybüke de olimpik sporculardan bir tanesi. Nisa Özkalaycı diye Adıyamanlı bir sporcu var. Artı hedef 2016. 2020 hayal şu anda. Daha yaşları küçük, bizim branş çok uzun soluklu bir branş. Avrupa, dünya, olimpiyat ayaklarındaki başarı anlamındaki elde edilebilecek yaş 27.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap