SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor başarı için kendi içine dönmeli..!

Trabzonspor başarı için kendi içine dönmeli..!

09 Ocak 2016 Cumartesi - 10:12




Trabzonlu oyuncu Çağlar Birinci’den Trabzonspor’u yönetenlere mesaj.





Transferde Bordo-Mavili kulüple adı sıkça geçen Çağlar Birinci, Karadeniz’e konuştu. Birinci, “Bu şehri, bu halkı, bu taraftarı en iyi buradan yetişen çocuklar anlar. Trabzonspor’un başarıya ulaşması için biraz kendi içine dönmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Trabzonspor için isminin birçok kez anılmasına rağmen transferi gerçekleşmeyen Trabzonlu oyuncu Çağlar Birinci, muhabirimiz Yunus Mermertaş’a samimi açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulübün başarıyı yakalamasının öz değerlerine sahip çıkmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, bu şehri en iyi kendi evlatlarının anlayabileceğinin altını çizdi. Çağlar Birinci, Trabzonspor’un Trabzonlu insanlara, Trabzonlu gençlere sahip çıkmamasının sıkıntısını yaşadığını söyledi.

İşte Çağlar’ın açıklamaları: “Trabzonspor’un yıllardır en büyük sıkıntısı bence bu. Buranın kendi çocuğuna yönetimimiz de taraftarlarımız da pek sahip çıkmadılar. Kulübün içinde her zaman Trabzonlu oyuncuların çoğunlukta olmasının, Trabzonspor’a daha farklı heyecanlar, daha farklı bir istek ve daha farklı bir hırs katacağına inanıyorum. Çünkü bu şehri, bu halkı, bu taraftarı en iyi buradan yetişen çocuklar anlar. Ne istediğini, ne beklediğini, tabi bunu söylerken dışarıdan gelen arkadaşları tenzih ediyorum. Onlar bunu hissetmiyor anlamında söylemiyorum. Ancak Trabzonspor’un başarıyı yakalayabilmesi için biraz kendi içine dönmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“Trabzonspor’un kurtuluşu, Trabzonspor’un şampiyonluğa ulaşması tamamen Trabzonlu oyunculardan geçer ya da geçmez. Tabii bu günümüz şartlarında pek mümkün olmasa da her ne kadar Trabzonlu kendi içine dönmesi gerekiyor dersek dışarıdan da iyi oyuncuları getirmek gerekiyor. Ama bir altyapı, bir istek, bir düşünce, Trabzonlu, Trabzonsporlu bilinci yerleştirilmesi lazım. Trabzonspor’da en fazla Trabzonlunun bulunduğu dönem en son Gökdenizler, Fatih Tekkeler dönemiydi. Ondan beri Trabzonlu sayısını kulübün içinde oyuncu anlamında pek yakalayamadık.”

Hep engellerle karşılaştım

Bir dönem Trabzonspor ile adı sıkça anılmasına rağmen transferinin gerçekleşmemesinin nedenlerini anlatan deneyimli futbolcu, “Benim Trabzonspor’a transferimin gerçekleşmemesinin maddiyatla hiç alakası olmadı. Benim için önemli olan o büyük formayı şartsız koşulsuz giymekti ve maddiyat hep ikinci planda oldu. Futbola ilk adımımı 9 yaşında Trabzonspor’da attım. A takım formasını giyip Avni Aker’de boy göstermek çocukluk hayalimdi. Ama bu hayalimi birtakım kişiler elimden aldı.  Açık söylemek gerekirse Trabzonspor’a transfer sürecinde hep engellerle karşılaştım. Benim buraya gelmemi istemediler. İnsan ister istemez kırgınlık yaşayabiliyor ama Trabzonluyuz, Trabzonsporluyuz. Deseniz ki kırgınlığınız ne kadar sürüyor, sevdiğimiz insana ne kadar kırgınlık sürerse o kadar” diye konuştu.

Hayatınızdan seve seve ödün vermelisiniz!

Trabzonspor hayali ile yaşayan gençlere de altın öğütler veren Çağlar Birinci, “Hedefleriniz uğruna her zaman, her şekilde hayatınızdan bazı ödünler veriyorsunuz. Futbolla yatıp kalkıyorsanız bu ödünü seve seve vermelisiniz. Hedeflerinin her zaman Trabzonspor olması ve bunu da ispatlamaları gerektiğini düşünüyorum. Ben uzun yıllar dışarıda olduğumdan dolayı gerçekten bizim hem insanımıza hem de oyuncu anlamında beklenti ve saygı var. Bunu bizim gençlerimizin daha da yukarı taşımasını istiyorum, bekliyorum. Baktığınız zaman son zamanlarda Trabzon’dan eskisi kadar oyuncu da yetişmiyor. Altyapıya, gençlere biraz daha önem verilmesini bekliyorum” dedi.

5 yıl sonra bırakırım

Çağlar Birinci, “Yaşım itibariyle 5 yıl daha hakkıyla oynayacağımı düşünüyorum. Bu doğrultuda hedefi şampiyonluk olan kulüplerde yoluma devam etmek istiyorum. Bu yönde görüşmelerim, çalışmalarım sürüyor. Kısa sürede görüşmelerimizi sonuçlandırarak futbolu büyük bir heyecanla oynamaya devam etmek istiyorum” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap