SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzonspor özüne nasıl dönecek?

Trabzonspor özüne nasıl dönecek?

17 Ocak 2016 Pazar - 10:58








Yerli oyuncu ve teknik adam açısından her gün yerel basında halk arasında köşe bucak konuşulan konu; 'Vay be! Muhammet BEŞİR var, 19 yaşında; Messi lakaplı Abdulkadir var, 17 yaşında; Ramazan gibi topçular ile altyapı futbolcu kaynıyor efendim' sözleri herkesin ağzında sakız olmuş durumda. İyi de sizlere soruyorum: Madem bu kadar futbolcu vardı, gelen giden teknik adamlar, bu nimetlerden neden faydalanamıyorlar?

Rahmetli politikacı Süleyman Demirel’in dediği gibi; 'Petrol vardı da biz mi içtik?' sözleri kulağımı çınlattı. Hangi futbolcu altyapıdan gelir de bu günkü Trabzonspor A takımında direkt oynayabilir? Trabzonspor geçmişine baktığımızda, oynayabiliyorlardı. Bugün her şey farklı... Şahsi kanaatim; bu genç arkadaşlar sırasıyla öncelikle altyapı, pilot takım, sonrasında ise A takımda forma şansı bulabileceklerdir. Bu saydığımız genç futbolculardan altyapıdan yetişen Barış MEMİŞ’ten hangisi daha yeteneklidir?

Geçmişe baktığımızda Barış MEMİŞ gibi bir yeteneğin Avni Aker'den silindiğini gördük. Bu isimler, bırakın A takımı, pilot takım olan 1461'de dahi zor oynarlar. Bu düşüncelerim gençlerin gelecekleri hariç... Gerçekçi olalım, birbirimizi kandırmayalım ve gazete kupürlerinde ahkam kesmeyelim. 'Bize her yer TRABZON' demekle olmuyor. Seçim öncesi Muharrem Usta’nın taraftarlara büyük vaatleri ile ilk fiyasko Lucescu olmuştur. Taraftar gelecek olan diğer vaatleri beklemekte. İnşallah fiyaskolar ardı ardına devam etmez.

Altyapıya en çok önem verilen dönem, onursal başkanımız olan Mehmet Ali YILMAZ dönemidir. Onun maddi ve manevi olarak yarattığı eserleri günümüze kadar yaşamıştır, yaşamaya da devam edecektir.

Öze dönüş planı; önce geleceğe hazırlanarak planlı çalışma eğitimi programı içinde olunmalı. İşten anlayanlar artık işin başında olmalı ve her ağızdan bir ses çıkmamalı. Geçmiş yönetimler şu kadar borç yapmış, şu topçuyu almış, şu hocayı getirmiş, beni enterese etmez. Birbirimizi suçlamak yerine; Trabzon ve Trabzonsporlular olarak başarıya ve geleceğe bakalım. Bugünkü yönetim ve anlayış, yenilikçi ve hakkaniyete uygun projeler üretmek mecburiyetindedir.


Yani şu durumda, altyapıdan çıkan ve çıkacak olan futbolcu arkadaşlarım Trabzonspor A takımında hemen oynayacak değildirler. Genç çocukların geleceği ile oynayıp akılları baştan alınmamalı. Hiç kimse hayalperest olmasın. Teknik hoca konusu gelince... Sadi hoca Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oluyor, Kasımpaşa ile berabere kalıyor, ortalık yıkılıyor. Ersun gelecek, Lucescu ile anlaştık, olmaz ise Ramos var, o da olmaz ise iki İtalyan hoca sırada var. Sadi hoca, haklı olarak: 'Beni bıraksınlar, benim asıl görevim olan altyapıya döneyim.'

Ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda alt lig takımlarında Adanaspor’un evinde 3-0, deplasmanda 4-1 galip gelerek hemen değişen bir yapıyla, ‘bizim hocamız Sadi Hoca, bize başka hoca gerekmez, gerekirse Cordoza gitsin Muhammet BEŞİR oynasın' gibi sözler söyleniyor halk arasında. İkinci yarının başında kritik dört önemli karşılaşma bizi bekliyor.

Bunlardan ilki Bursa, diğeri Beşiktaş olmak üzere zorlu bir viraja girmiş bulunmaktayız. Bu maçlardan sonra değişecek profillere göz atılması gerekmektedir. Eleştirilerim umarım ağır olmamıştır. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Pilot takımın başarılı ismi olan Yüksel’in ayağına top yakışıyor, A takımına yakın bir futbolcu görüntüsünde olup yönetimin gündemine alınması gerekmektedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap