SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Bu şehir ‘derin’ Trabzonsporlular’dan kurtulmalı

Bu şehir ‘derin’ Trabzonsporlular’dan kurtulmalı

25 Eylül 2018 Salı - 11:07




Ahmet Uğur Zihni, Spor Koordinatörümüz Nihat Erence ve yazarımız Tevfik Kaynar’a samimi açıklamalarda bulundu.





‘Üç başkanla çalıştım. Üçü de birbirinden değerli ancak Mehmet Ali Bey’in bende yeri ayrı’ diye söze başlayan Ahmet Uğur Zihni, Trabzonspor’daki büyük tehlikeye dikkat çekti

FUTBOLCU, BAŞKAN, YÖNETİCİ VE HEKİM

Karadeniz: Futbolun içinde başladınız, şimdi doktorsunuz...

Ahmet Uğur Zihni: Babam bana ‘Oğlum futbol oyna ama, meslek haline getirme’ dedi. Ben Trabzon’dan okumaya giderken, lisansımı bile verdirmedi. Çünkü bir yerimi kırarım diye korkuyordu. Orta saha ve santrafor oynuyordum. Ben Erzurum’a gittim. Orada okudum. Lisansımı bir yıl sonra alabildim. Bizim ailede herkes topçuydu. Top oynamayanı dövüyorlardı. Gençlerbirliği’nde oynadım. Sonra Trabzon Yalıspor’da yöneticilik ve başkanlık yaptım. Trabzonspor’da yöneticilik yaptım. Zorluklar yaşadık. Allah bir daha bana burayı nasip etmesin deme noktasına geldik. Sonrasında siyasete girdim. Yani kum saatine girdiğinizde mutlaka düşeceksiniz. Bir işi yarım bırakmayacaksınız. Trabzonspor’da yöneticilik yaptım. Çok da dik kafalı bir yapım vardır. Mustafa Günaydın’ın listesinden yönetime gireceksiniz dediler bana. O zaman 27 yaşındaydım. O dönem ‘Sizinle kazanmaktansa, Faruk Özak’la kaybetmeyi yeğlerim’ dedim. Siyasete girerken de böyleydi. Şimdiki Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Bekir Bülbüloğlu 1996’da iktidara giden Demokrat Parti’den beni iki listeye yazdılar. O zamanlar siyasette dobra olduğumuz için ve yeni yüz olduğumuz için beni yazdılar.

DERİN TRABZONSPORLULAR KİMLER?


Karadeniz: Bugünlere gelelim. Ekonomik sıkıntılardan bahsediliyor. Şu anda Trabzonspor’u nasıl görüyorsunuz?

Ahmet Uğur Zihni: Türkiye’de akıl para ile ölçülüyor. Paranız varsa akıllı adamsınız. Trabzonspor’u 1967’de 3-4 tane takımı bir araya getirerek kuran kurucular vardı. Biz genç nesilken, ya bunlardan kurtulalım dedik. Şimdi ise kurtarıcılar çıktı. En büyük sıkıntı Trabzonspor’un kurtarıcılarıdır. Şimdiki yöneticiler ve geçmişte yönetimler, hep ihtilale zemin hazırlayıp iktidara geldiler. Trabzonspor’un başarısızlığının tek nedeni bu. Kurtarıcıların, kötü duruma düşürüp kulübe gelmeleri bu günkü durumu hazırladı. Trabzonspor’un çöküşü Nuri Albayrak’ın ibra edilmemesi ile başladı. Şu anda Trabzonspor yenildiği anda huzurum kaçıyor. Ama bir insan diyebilirim ki Trabzonspor yenilsin de bu insanlar gitsin diye. Bizim zamanımızda Beşiktaş’a 2-0 yeniliyoruz, herkes tribünde ellerini ovuşturuyor, ‘oh yenilelim de gitsin bunlar’ diye. Biz Umut’un golleri ile 3-2 kazandık o maçı. Sonrasında ise Nuri Albayrak’ın üzerine çok gittiler. Görevi de bıraktı. Trabzonspor’un çöküşü burada başladı. Sonrasında kim geldi? İbrahim Hacıosmanoğlu. Bu kurtarıcı abilerimiz önce İbrahim Hacıosmanoğlu’nu desteklediler. Sonrasında köşeye sıkışınca transfer yaptı. Ne oldu? 300-400 milyon lira borç oldu. Sonrasında diğer kurtarıcı abilerimiz geldi. ‘Biz borçlanarak büyüyeceğiz’ dediler. ‘Borçlanarak büyüyeceğiz’ ifadesi şimdiki asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun lafıdır. Şimdi ne oldu da satarak küçüleceğiz ifadesine döndü? Bana bunu açıklasınlar. Bu şehirde şirin görünmek adına herkes birbirinin yüzüne gülüyor. Arkasından elli tane kuyu kazıyorlar. Nuri Albayrak’ın listesine gireceğim zaman, Eyüp Aşık’ı aradım. ‘Sayın bakanım, ben Demokrat Partiliyim. Nuri Albayrak AK Partili, Trabzonspor’da yönetici olmama izin verir misiniz?’ dedim. O da ‘Yolun açık olsun’ dedi. Ben Trabzonspor’a Mercedes taksi ile gittim. Çıkarken de Murat taksi ile çıktım. Bu bir mesajdır. Buraya Murat taksi ile gelip Mercedes’le çıkanlar oldu.

USTA, YANLIŞ ADAMLARA GÜVENDİ

Karadeniz: Muharrem Usta döneminden de bahseder misiniz?

Ahmet Uğur Zihni: Trabzonspor siyatasette olmaz deniyor. Her dönem siyaset Trabzonspor’a destek olmuştur. Mehmet Ali Yılmaz, Eyüp Aşık, Fahrettin Kurt, Faruk Özak, Akif Hamza Çebi, Erdoğan Bayraktar. Bunların hepsinin Trabzonspor’a desteği olmuştur. Sonra kim geldi? Süleyman Soylu ve Berat Albayrak. Bugün Türkiye’de bir AK Parti gerçeği var. CHP de olabilir. Biz CHP’den de destek alıyoruz. Muharrem Usta bir önceki seçimi kaybetti. Sonraki seçimde Nuri Albayrak’ı başkan yapmak istediler. Albayrak şehre kırgın olduğu için kabul etmedi. Usta ile Celil Hekimoğlu yarıştı. Ben o dönem ‘Celil Hekimoğlu bir dönem daha beklesin’ dedim. Muharrem Usta zeki ve o kadar kişiyi yöneten bir adamdır dedim. Ama kendi çalışanı Ahmet Çubukçu’yu asbaşkan yaparsa, biat kültürü başlar ve Trabzonspor’a zarar verilir dedim. Dik duracak adam lazımdı çünkü. O dönem bakanlarımız Süleyman Soylu ve Berat Albayrak çok büyük destekler verdiler.


AĞAOĞLU YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİP DEVAM ETMELİ

Karadeniz: Peki kurtuluş reçetesi nedir?

Ahmet Uğur Zihni: Herkes maskesini çıkaracak. Hata yapanlar kamuoyuna ‘biz hatayı yaptık’ diyecekler. Herkes hatasını biliyor. Trabzonspor’da herkes samimi olacak. İyi bir aday olacak. Herkes onun etrafında toplanacak. Ahmet Ağaoğlu iyidir ama borçların altından kalkması zor. Siyaset destek veriyor ama ülkenin de durumu belli. Allah razı olsun, bakmayın siyaset yine el altından veriyor para Trabzonspor’a. Artık orada olmak isteyenler değil, olacaklar gelecek.

İSTİFA EDİP GERİ DÖNÜLMEZ

Hayrettin Hacısalihoğlu 10-15 günde iki defa masasını topladı gitti. İki defa istifadan döndü. Her yönetimde istifa eder, tekrar geri döner. Onun huyudur. İbrahim Hacıosmanoğlu bayrama geldi de yönetici gelmedi diye Hacıosmanoğlu’nu topa tuttular. Ben Ramazan Bayramı’na gittim. 7-8 etkili yönetici de yok, başkan da. Ne oldu şimdi? Benim kuruma saygım var. Gittim Trabzonspor’un bayramını kutladım. Balık baştan kokar. Bunu Nuri Albayrak ya da başkası yapsaydı reklamını yaparlardı.


ÇÖKÜŞ ATAY AKTUĞ İLE BAŞLADI

Atay Aktuğ borsaya açıldı. Hangi borsa kulübe yüzde yüz kar payı dağıttı? Ben buna karşı çıktım. Rahmetli Ali Özbak, ‘Hayatımdaki en büyük hatam, bu kulübün borsaya açılmasına attığım imzadır’ dedi. Albayrak Denizbank’tan kredi alıp hisseleri geri alıyordu. Kurtarıcı abiler buna izin vermedi.

MUSTAFA AKÇAY HOCA DEĞİL

Karadeniz: Sadi hoca gibi birisinin Ünal’ın yanında veya altyapıda olması ne sağlar?

Ahmet Uğur Zihni: Sadi hocayı altyapıda herkes kabul eder. A takıma gider, 2 maç kaybeder, herkes yuhalar. Mustafa Akçay da A takım hocası değildir. Altyapı hocasıdır. Biz göreve geldiğimizde Trabzonspor altyapısında 21 hoca çalışıyor. Baktım bu takım 7 hoca ile gider. Mayıs’ta herkese teşekkür ettim. Sözleşmelerini devam ettirmedik. Sonra Mustafa Akçay altyapıya geldi. Altyapı hocaları Mustafa hocaya biat etmediler. Ben Mustafa Akçay için mücadele ettim. 7 kişilik bir ekip kurup başına Mustafa Akçay’ı getirdim. O gelip bana, ‘Ya gönderdiklerimizi geri alalım ya da ben de gideyim’ dedi. Ben de, ‘Ben senin istifanı alacak kadar küçük bir adam değilim’ dedim. Çağırdım yardımcımı, ‘İstifasını sen al’ dedim. Mustafa Akçay böyle bir adamdı. Sonra Trabzonspor’a hoca oldu. Yok Tevrat okuyorum, yok kilise açtım. Futbolcuyu anlamak için bunları okuyorum. Hangi hoca bunları yaptı? Mourinho mescit mi açtı? Tamamen farklıyım demek için bunları yapıyorlar. Böyle adamlarla bir şey olmaz.


BURAK SEZON BAŞINDA SATILMALIYDI

Karadeniz: Burak Yılmaz olayı

Ahmet Uğur Zihni: Burak’ın Antalya’dan Trabzonspor’a transferi döneminde Antalya’nın başkanı ile konuştuğum zaman, ‘Bu sene veremeyiz’ dediler. Sonraki sene de alamadık. Fener’e ve Eskişehirspor’a gitti. Sonrasında bonus olarak aldık. Burak Yılmaz da Şenol hoca ile birlikte parladı. Yönetimler güçlü olmalı. Aman sen Trabzonspor’a gel, ne istersen al. Gol atarsın para, oynamazsın para, pas verirsin para... Çünkü Muharrem Usta flaş bir transfer yapacak. Ne oldu? Bütün takım Burak’a oynamak zorunda kaldı. Yönetici nedir biliyor musunuz? Futbolcuyu yem etmeyendir. Sezon başında Burak’ı satacaktı Trabzonspor. Takım bulundu. Haklı mı Trabzonspor? Bir noktada haklı çünkü maliyeti çok yüksek. Takım içinde de dengesizlik oluyor. Bugün aldıkların 700’e oynarken Burak 5 milyona oynuyor. Hayrettin abi ne diyordu? ‘Borçlanarak büyüyeceğiz.’ Şimdi ise ‘Satarak küçüleceğiz...’ Burak’ı satmak için kamuoyu oluşturacaklar. İhtilal yapacaklar. Diyecekler ki; ‘Burak tu kaka’... Ne oldu? Satılmadı. Seyircinin bir kısmı ‘satılsın’, bir kısmı ‘satılmasın’ oldu. Burak noktasında haklı. Yönetim kendi de haklı. 

ÜNAL KARAMAN BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Karadeniz: Ünal Karaman hakkında düşünceleriniz nelerdir?


Ahmet Uğur Zihni: Bugün Ünal Karaman Trabzonspor’un şansıdır. Bu takım çok büyük hocalarla da aynı yerdeydi. Ünal ile de aynı yerde olacaktır. Ünal’ın vücut dili topçu olduğu için Fatih Terim tarzıdır. Ünal kendine güvenen, açık yürekli ve beklentisizdir. Trabzonspor’un başarılı olmasını isteyen bir arkadaşımız. Adam gibi adam. Trabzonspor artık hoca değişikliğiyle değil, bir sistemle gitmelidir. Sistem nedir? Barcelona da U15 de aynı sistemi oynuyor, A takım da aynı istemi oynuyor. Trabzonspor’da ise tüm altyapılarda farklı sistem oynanıyor. A takımda farklı sistemle oynanıyor. Bu aynı sistem olursa başarı olur. Bizde sistem diye bir şey yok.

HAYRETTİN ABİ TRABZONSPOR’A ZARAR VEREN BİR KİŞİDİR

Karadeniz: Aralık ayını mı işaret ediyorsunuz?

Aralık’ta seçim olur mu? Ahmet Uğur Zihni: Maddiyat sıkıştı. Söz verenler Ahmet Ağaoğlu’nu taşımak isterse Ağaoğlu devam eder. Ama revize yaparak devam eder. Bunu açık ve net söylüyorum. Yönetim de revize yapacaktır. Bir kere Hayrettin abi akrabam ancak kendini çok zeki sanıyor. Olabilir, zekidir. Bir karar alırken, yönetim kurulunu toplayarak mı imza attırırsınız, yoksa herkesin ofisine göndererek mi? Hayrettin abinin böyle bir yönetim anlayışı var. Sen kimi kandırıyorsun Hayrettin abi ya? Senin karşında çocuklar yok. Orada onurlu ve gururlu arkadaşlarımız var. Kararları kendisi alıyor. Diğer yöneticilere de imzalayın diyor. Ama onlar bunu kabul etmiyor. Hayrettin abiye, ‘Bu kararı getir toplantıya, orada onaylayalım’ diyor. Sonrasında restleşme oluyor aralarında. Böyle yönetilmeyecek Trabzonspor. Masa başında 2-3 kişi yönetmeye kalkmayacak. Bunların kim olduklarını biliyorum ama söylemek bana yakışmaz. Trabzonspor samimiyetsizliği bırakacak. Bu borcu şehir kabul edecek. Şunu açık bir şekilde söyleyeyim: Hayrettin Hacısalihoğlu Trabzonspor’a zarar veren bir kişidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap