SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > KONGRE KARARI EN HAYIRLISIDIR!

KONGRE KARARI EN HAYIRLISIDIR!

16 Şubat 2018 Cuma - 08:00




Trabzon spor camiasının önemli ismi Ercan Saral’dan Usta ve yönetimine çağrı...





Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve ekibinin camia için tam anlamıyla hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Ercan Saral, “Verilen vaatlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Saha sonuçları da ortada. O zaman daha neyi bekliyorsunuz, hemen kongre kararı alın” diye konuştu

ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Ofspor’da yıllarca hem yöneticilik hem de başkanlık görevini başarıyla sürdürmüş ve Trabzon spor camiasının önemli isimlerinden biri olan Ercan Saral Karadeniz gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulübün başkanı Muharrem Usta ve yönetiminin kendilerinde büyük hayal kırıklığı yarattığını söyleyen Saral, “Artık Usta ve ekibinin Trabzonspor için en hayırlı işi kongre kararı almasıdır. Bu kongre de mayıs ayının sonunda olmalıdır” diye konuştu. İşte Saral’dan önemli pasajlar:

TEK BAŞINA İDARE EDERSEN!

“Usta iş başına geldiğinde yönetiminin Trabzonspor’un yükünü kaldıramayacağını o zaman söylemiştim. Ancak  Usta’nın söylemleri ve vaatleri kulağımıza hoş geldi ve bunları gerçekleştirebilir mi, gerçekleştirebilir diyerek  kendisine destek verdik. Fakat Usta 26 aylık görev süresinde yaptığı icratlarla söylediklerinin tam tersini ortaya koydu. Bir başına Trabzonspor’u yönetmeye kalkarsanız zincirleme hatalar yaparsınız. Ekonomide kulüp dibe vurur, masada kaybedersiniz. Saha sonuçları da hüsranla sonuçlanır. Bu iş de kulübü tek başına idare etmenin sonucudur.”


UÇURUMA SÜRÜKLEDİLER

“7 yıllık yöneticilik, 7 de başkanlık yapmış yani bu işin tabanından gelmiş birisi olarak tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ki Muharrem Usta ve ekibi icraatlarıyla sınıfta kalmıştır. Bu işi beceremediler. Bu işin Usta’nın işi olmadığına kanaat getirdim. Usta iş hayatında başarılı bir insan olabilir ama kulüp yönetmek çok farklıdır. Bu ikisini birbirinden ayırmanız gerekiyor.  Kendisi tam bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü böyle bir yönetim anlayışı dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Siz kulübü göz göre göre uçuruma doğru getiriyorsunuz. Bunun vebali büyük olur. Trabzonspor’un fabrika ayarlarıyla kimsenin oynamaya hakkı yok.”

YILMAZ GİBİSİ GELMEDİ

Ercan Saral, “Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz masaya yumruğunu vurduğu zaman akan sular dururdu. O, televizyona çıktığı zaman heyecanlanırdık, titrerdik. Onun gibisi gelmez” dedi

Trabzonspor’un hakemler tarafından katledilmesine Usta ve ekibinin seyirci kalmasının yönetim zafiyetini gözler önüne serdiğini dile getiren Ercan Saral, “Onun için ben her zaman derim, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz gibi bir başkan Trabzonspor’a gelmemiştir. Haksızlıklara karşı başkaldırışını, kulübün haklarını korumadaki kararlılığını hiçbir başkanda göremedik. Bizler onun sayesinde rahattık, hiçbir güç hakkımızı yiyemez diye. Mehmet Ali Yılmaz televizyonda röportaj verdiği zaman bile heyecanlanıyor, titriyorduk. Bizim gibi inanın Federasyon da titriyordu acaba Mehmet Ali Yılmaz ne konuşacak diye. Masaya yumruğunu vurduğu zaman akan sular bile duruyordu. Çünkü Onursal Başkanımız  doğruları dile getiriyordu, hakikati söylüyordu. Trabzonspor’un çıkarlarını koruyordu. Bir lafıyla dediğini yaptırıyordu.  Şimdilerde öyle mi? Hayır. Bize Mehmet Ali Yılmaz gibi başkanlar lazım” dedi.

TRABZON BAŞKANI YALAN KONUSMAZ


Ercan Saral, “Bunlar yalanla geldiler, yalanla devam ediyorlar. Bu işler yalanla olmaz” diye konuştu

Usta’nın en büyük hatasının yerine getiremeyeceği sözleri vermesi olduğunu vurgulayan Ercan Saral, şunları aktardı: “Gelirken ‘Lucescu’yu alacağım’ dedi. Yalan konuşma arkadaş. Bu, yalan konuşmaktır; bu, insanları kandırmaktır. Şimdi ben Trabzonspor’un başkan adayı oluyorum, ‘Mourinho’yu alacağım’... Böyle bir şey yok. Ben kimi alacaksam onu söylerim. Ona göre yalan konuşmadan hareket ederim. Trabzonspor’un başkanı yalan konuşamaz. Ama bunlar yalanla geldiler, yalanla devam ediyorlar. İnşallah sonumuz hayırlı olur. Ama bizim içimiz acıyor. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. 5 haftadır berabere kalıyoruz, belki biraz şanssızlığımız da var ama yönetimsel sıkıntımız var. Bunu ben takım şu an kötü gidiyor diye söylemiyorum, bunu bir sene önce de söylüyordum. Çünkü söylenenlerle yapılanlar arasında uçurumlar var. Bunun böyle olacağını biliyordum.  Biz işleyişi görüyoruz, işleyiş hep aynı çünkü. Bu böyle devam edecek. Ben yönetime de buradan sizin aracılığınızla söylüyorum, eğer Trabzonspor’u insan gibi düşünüyorlarsa, Trabzonspor’u seviyorlarsa bıraksınlar.”

EN BüYüK HAYALiMDiR

“Derdim Trabzonspor’un iyi olması. Biz de zamanı geldiğinde taşın altına fazlasıyla bırakın elimizi komple gireceğiz. Benim hayalimdir Trabzonsporda başkanlık yapmak. Bu konuda kendime son derece güveniyorum. Yaparsam da bunu yalansız, adam gibi sözünü geçiren, sözünü dinleten, hem federasyonda hem camiada dinlenen bir adam olarak, başarılı da olacağıma yüzde yüz inanıyorum. Çünkü biliyorum bu işi. Ben bu işin kökünden, temelinden geldim, nasıl başarılı olunur biliyorum. Bu çok uzun vadede değil kısa vadede... Onun hazırlığını da yapıyorum. Çok ciddi bir şekilde yapıyorum. Artık bizim de zamanımız geldi. Bütün samimiyetimle söylüyorum, ne zaman ben gelirsem inşallah o zaman Trabzonspor şampiyon olacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap