SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Nwakaeme olmasaydı...

Nwakaeme olmasaydı...

06 Mart 2019 Çarşamba - 11:05




Trabzonspor’un eski teknik direktörü, hocaların hocası Yılmaz Vural, Trabzonspor’u Karadeniz’e değerlendirdi...





TRABZONSPOR’UN eski teknik direktörü ve iki dönem de Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’a hocalık yapan Yılmaz Vural, Bordo-Mavililerin Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmayı Karadeniz’e değerlendirdi. Türkiye futbolunu da değerlendiren Vural, şu ifadeleri kullandı:

DİKKAT ETMEK LAZIM

“TRABZONSPOR’UN kazandığında zirveye daha da yaklaşacağı bir karşılaşmaydı. Trabzonspor iyi oynamadan, Kasımpaşa pozisyonları bulurken, Nwakaeme’nin bireyselliğiyle 2-0’ı yakaladı. Bu dakikalardan sonra oyunu tutup maçı kazanmalıydı. Kucağına kadar gelmiş bir fırsatı tepti Trabzonspor. Karşılaşma sonrası hem başkan Ahmet Ağaoğlu hem de teknik direktör Ünal Karaman pozitif olmaya çalışsalar da üzüntü vardı. Burukluk vardı. Sonuç olarak oyuncuları korumak lazım. Fedakarlık yapıyorlar. Futbolcuların elinden geleni yaptıklarına ikna olmuş bir yönetim ve teknik direktör var. Elimizdeki potansiyelle bu kadar yapabiliyoruz diyorlarsa, dikkat etmek lazım.”

GAYRETE CEVAP VERİLEMEDİ

“TRABZONSPOR 2-0’ı buldu ama Kasımpaşa kaybetse sıkıntı olacaktı. Mustafa Denizli’nin halini gördük. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Maç başlar başlamaz takım ve hocadan memnun olmayan taraftar grubu vardı. İkinci yarıdaki Kasımpaşa’nın gayreti ve Trabzonspor’un bu gayrete cevap verememesi sonucu getirdi. Son dakikalarda kornerler, pozisyonlar ve şanssız şekilde penaltı oldu. Penaltı kararı doğruydu. Futbol şans oyunudur. Bazen şans da gerekir.”


BAŞKAN VE HOCAYI KUTLAMAK LAZIM

“TRABZONSPOR’A baktığımız zaman bu kadar ekonomik ve kadro sıkıntısı varken başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Ünal Karaman’ı kutlamak lazım. Eleştirmek de doğru değil. Bu oyuncu grubu ile bu kadar olabiliyor. Bu işin içinde oldukları için sevenlerine de doğru mesajlar verdiklerini düşünüyorum. Ama hepimizin istediği ve beklediği Trabzonspor bu değil.”

FENERBAHÇE’YE GİTMEK İSTEMEDİ

“ÜNAL bu takımın her döneminde oldu. Ben de onunla iki dönem çalıştım. Yapı olarak başarılı olmak ister. Fenerbahçe’nin transfer teklifini nasıl reddetti ve inatla Trabzonspor’da kalmak istedi. Ben buna bizzat şahit oldum. Trabzonspor’un şampiyonluğunu görmek istedi. Trabzonspor bu sezon bu kadro ile yine de başarılı bir grafik ortaya koyuyor. Gönül ister ki ekonomisi toparlanmış ve özüne dönmüş bir Trabzonspor olsun. Ama ışık da bunu gösteriyor.”

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI


“ABDÜLKADİR Parmak oyunda kalsa ve oyundan çıkmasa diye de sordum kendi kendime. Abdülkadir varken 2-0, çıkarken ise 2-1’di. Dışarıdan bakanların 11’i hep doğrudur. Çünkü onların 11’leri hiç kaybetmez. Hocalar kendi 11’lerini oynattığı zaman maçlar kaybedilince iyi hoca kötü hoca söylemleri gündeme geliyor. Ünal Karaman’ın oyuncu değişikliklerinde eleştirilecek bir taraf görmüyorum. Ama Trabzonspor’un 2-0’a vereceği cevap fiziksel ve ruhsal açıdan bu olmamalıydı. Ben oyunu kotaracağını ve ikinci yarı daha çok direnç gösterip bir gol daha atacağını düşünmüştüm. Herkes hayal kırıklığına uğradı.”

TESADÜFİ GOLLER GELDİ

“TRABZONSPOR 2-0’ı buldu ama çok iyi oynamadı. Oynadığı oyunla 2-0’ı yakalamadı. Kasımpaşa pozisyonlar bulurken Trabzonspor iki tesadüfi gol buldu. İkinci yarı dirençli olmalıydı. Bir gol daha atması gerekirdi. Ama bu tür maçlarda genç oyunculara bir öğretidir. Herkesin beklediği bir Trabzonspor bundan sonra ortaya çıkar inşallah.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap