SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Trabzonspor’un güçlenmesi size rahatsızlık mı verdi?

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Trabzonspor’un güçlenmesi size rahatsızlık mı verdi?

03 Ekim 2023 Salı - 12:59




Trabzonspor, nefes alma adına geçtiğimiz günlerde Papara Park ile 1.5 milyar TL’lik sponsorluk anlaşması yapmıştı… Bu sponsorluk camiada sevinçle karşılandı ancak; anlaşılan o ki bu anlaşma birilerini çok rahatsız etmiş…





Anadolu’nun beyi, Türk futbolunda devrimi gerçekleştiren Trabzonspor üzerine yine oyunlar oynanmaya başlandı. Bordo-Mavili kulübün, ekonomik sıkıntıları çözme adına yaptığı sponsorlukların en önemlisi olan stat sponsorluğunda şok eden bir gelişme yaşandı. Trabzonspor’a bir yazı gönderen Gençlik ve Spor Bakanlığı, stat sponsorluğu için Papara Park ile yapılan 1.5 milyar TL’lik paranın yüzde 25’ini istedi. “Bu parayı en kısa sürede ödeyin” isteğinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı bu isteği, camia ve taraftarların tepkisini çekerken, sosyal medyadan binlerce eleştiri geldi. Yapılan yorumlarda, “Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Böyle bir hakkınız var elbette ancak Türkiye’de kulüplerin yaşadığı sıkıntılar ortada. Trabzonspor bu anlaşma ile az da olsa nefes aldı. Birileri Trabzonspor’un güçlenmesini mi istemiyor? Amaçları, Trabzonspor’u Eskişehir, Bursa, Malatya gibi yok etmek mi? Buna güçleri yetmeyecek” dediler.

27980 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme yönetmenliğine göre, kulüpler kiraladıkları tesislerden elde edecekleri gelirlerin yüzde 25’ini devlete vermek zorunda. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu maddeden doğan hakkı için hemen düğmeye basması can sıktı. Bordo-Mavili camia bu duruma tepki gösterip, “Asıl amacı ülke sporunun kalkınması için kulüplere destek vermek olan bakanlığın böyle aceleci davranması manidar. Bunun altından neler çıkacak zaman içinde göreceğiz” yorumlarını yaptı.

Haber: İsmail DÜZGÜN

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap