SON DAKİKA



Haber > Spor > Türk futbolu ölüyor

Türk futbolu ölüyor

23 Aralık 2015 Çarşamba - 17:22




Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı tamamlanmasına birer maç kalırken, taraftar sayısı beklentilerin oldukça altında.





Futbol dünyanın her yerinde kuşkusuz taraftarla güzel. Ancak Süper Lig'de son yıllarda yaşanan boş tribün kabusu bu sezon da devam ediyor. Heyecan her hafta artmasına karşın statların büyük bölümünün boş olması dikkati çekiyor. 3 Temmuz süreciyle birlikte statlardan uzaklaşan futbolseverler, büyük tartışmaya neden olan Passolig uygulamasının da etkisiyle TV başına geçti. Artan futbol ekonomisi, yenilenen statlar ve Mario Gomez, Robin van Persie, Samuel Eto'o, Lukas Podolski gibi dünyaca ünlü futbolcular da çare olmadı. Öyle ki bu gerçek, rakamlara da yansımış durumda.  

EN ÇOK TARAFTAR: 19 BİN 80!

Ülkemizin en kaliteli liginde geçtiğimiz hafta oynanan 9 karşılaşma için toplam 60 bin 11 taraftar, takımlarına tribünden destek verirken, maç başı ortalaması 6 bin 667 ile sınırlı kaldı.

Kamil Ocak Stadı'ndaki Gaziantepspor-Çaykur Rizespor mücadelesini 690 biletli seyircinin takip etmesi şaşkınlık yarattı. En yüksek seyirci rakamına ise Galatasaray-Akhisar Belediyespor maçında ulaşıldı. Ancak 52 bin 650 kapasiteli Türk Telekom Arena'ya sadece 19 bin 80 taraftar gitti. 11 bin 596 seyircinin takip ettiği Torku Konyaspor-Bursaspor karşılaşmasıyla birlikte, ligin 16. haftasında 2 maçta 10 bin barajı aşılabildi. 24 bin 169 kapaditeye sahip Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki Trabzonspor-Antalyaspor maçını da 6 bin 351 seyirci tercih etti. Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa (3 bin 400) ve Medipol Başakşehir-Eskişehirspor (1674) müsabakaları ise 5 bin seviyesini bile görmedi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap