SON DAKİKA



Haber > Spor > Ulusal medyanın Ersun Yanal dayatması...

Ulusal medyanın Ersun Yanal dayatması...

26 Aralık 2015 Cumartesi - 10:45








Bakıldığında, iki kere gidip yeniden gelmeye hazırlanan Sayın Ersun hocaya "Muhatabınız TS yönetimidir, İstanbul basını değildir" sözünü bir yetkilinin söylemesinin zamanı iken, bu günlerde yönetimin gözünün içine sokar gibi haberleri, 'Tamamdır, anlaşma sağlandı'... Efendim 'Küçük bir pürüz kaldı'... Yok efendim 'Yönetim karar veremedi' gibi çarşaf çarşaf haberler basında yer alırken bu şehirdeki aklı selim insanlar da biliyorlar ki, Ersun Yanal'ın hocalık dönemlerinde getirdiği futbolcuların çoğundan da Trabzonspor faydalanmıştı. Hakkınızı yemeyelim, başarı endeksine bakıldığında, verdiklerimizle aldıklarımızı karşılaştırdığınızda gelinen noktada Trabzonspor önündeki mali tablo ortada iken bizim insanlarımız da Sayın Ersun hocam siz de biliyorsunuz ki "Müziğin sesini duymayanlar, karşıda dans edenleri deli zannederler" diye bir deyiş vardır.

İşte konu burdadır ki, Trabzonspor yönetimi şartlarına göre hoca seçimini ve de yeniden yapılanmanın, yapılan hatalara bir daha düşmemenin yollarını mutlaka arayacaktır. Size iki kere hizmetinizden ötürü bu kulüp teşekkür etmiştir, üçüncüsünün kolay olmadığını benim kadar siz de idrak etmekte zorlanmayacaksınızdır. Biliyorum ki ben doğruları söylersem, bundan sonra sizin hakkınızda hiçbir şeyi hatılamak zorunda kalmayacağım. Sayın Başkan Muharrem Usta'ya da anlatmak isterim ki, dünyanın en öndeki şirketlerinin başındaki patronlar, yönetimindeki yöneticilerin hepsinin fikrini alır, değerlendirmesini yapar, kararlarını da ona göre kendi verir. Zira hepsi bilir ki bilginin en büyük düşmanı bilgisizlik değil, insanların bildiğini zannetmesidir. Sizden çok insanların isteği olacaktır. Kimsenin tesirinde kalmadan Trabzonspor'un kazanımları doğrultusunda karar vermeniz bizler için de kazanım olacaktır. Onun içindir ki Sayın Ersun hocanın önceki yönetim tarafından gönderilişi o kadar yanlışsa şimdi de gelmesi o kadar yanlış olacaktır.

SADİ TEKELİOĞLU GERÇEĞİ

Tabii ki onun şu anki nöbetçi teknik adamlık sürecinin ne kadar zor olduğunu anlamanın, zorluğunu darmadağın olmuş, motivasyonunu kaybetmiş Trabzonspor'u yeniden derleme toparlama, Trabzonspor gerçeğini her yönü ile elindeki futbolculara yansıtmanın kolay olmadığını bizler de az çok biliriz. Sonuç olarak nasılsa bizim insanımız... Sizin de şöylemiş olduğunuz gibi buraya kahraman olmaya gelmedim. Kahramanlar daha da doğrusu. Trabzonlu eskiden olduğu gibi. Türk futboluna damga vuracak Trabzonlu kahramanlar yetiştirmeye geldim. Şimdi yanında olsaydım, sana sarıldığımda Allah için gözyaşlarımı kıskanmazdım. Çünkü gerçek ortada. 4-5 senelik yeniden yapılanmanın meyveleri artık yavaş yavaş Trabzonspor forması altında hepimizin gözleri önünde her geçen gün biraz daha Trabzonsporluların umutlarını arttırırken, U-17, U19 ve U21'in ve de dünya şampiyonu olan Erdoğdu Lisesi'nin kadrosunda genç yeteneklerin gerçeği seninle beraberken üst yapının da yabancısı olmadığına göre bu gerçeği bir kişi de bilse Trabzonspor'un geleceği için kazanımdır. Zira genç yıldız adaylarına verdiğin sorumluluğun heyecanını bu gençler idrak edebiliyorsa gerisi yalandır hocam. En mükemmel adalet, insanın kendi vicdanıdır. Buradan sonrası bir intizar değildir.

Sayın Özkan Sümer ikimizin de hocası, saygıya layık bir büğümüzdür. Bu olguyu hiç kimse inkar edemez. Şimdi şu tabloya bir bakalım. Yıllardan bu yana onun altyapı sorumluluğunda bana yıldız futbolcuları bırakın A kadroda ses getirmiş 20 yıllık süreçte kaç futbolcuyu gösterebilirler? Onu da bir kenara bıraktım, daha düne kadar Trabzonspor'da Trabzonlu genç hocalarımız yığınla varken Özkan hocamın KTÜ Spor bölümünden partner hocalara görev vermesinin, haftada 6 saat görev yapan bu hocalara ödettiği maaşların mantığını nasıl izah edebiliriz? Daha önceleri de yazdığım gibi, Özkan hocanın sultanlığı uzaydaki kozmonotları neden kıskandırıyordu?


Mandıra yapılsın yapıldı, Frontti-bekraundu tenis kortu yapılsın, yapıldı. Efendim balıkçı teknesiydi, o da alındı. 'Maaş istemem' dedi, Sayın Nuri Albayrak'tan görev istedi, görev aldı, 10 USD'ye bağlandı. Altyapı cumhuriyetinin sultanı oldu. Derin Trabzonsporluların desteği ile bu günlere gelindi. Bu gerçeği Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu gördü, bu gidişe son verdi. Demek isterim ki yine aynı tiyatroyu sahnelemek isteyen Özkan hocamın bu yaştan sonra orada veya burada bulunmasının handikapları en önce sizinle ivme kazanan altyapının bozgunudur. İnandığım şudur ki bir gazeteci sesini değil, kalemi ile sözünü yükseltmelidir çünkü bilmelidir ki gök gürültüleri değil yağmurlardır yaprakları yaşatan. Benim sevgili hocam yağmur olup yağsa bu saatten sonra ne verebilir Trabzonspor'a? Karar önce yönetim, sonrasında ise genel kurul delegelerinindir. Benim amacım sadece gerçekleri kovalamaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap