SON DAKİKA



Haber > Spor > Yeni tartışma: Antalyaspor'un iptal olan golüne eski hakemler ne dedi?

Yeni tartışma: Antalyaspor'un iptal olan golüne eski hakemler ne dedi?

04 Ocak 2023 Çarşamba - 16:04




Yayıncı kuruluşta görev yapan eski hakemler, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin, Antalyaspor'u 2-1 yendiği karşılaşmada Antalyaspor'un iptal edilen son dakika golünü değerlendirdi.





Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'u 2-1 yendi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

Bu karşılaşmada Antalyaspor'un son dakikalarda Fernando ile bulduğu gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Büyük tartışmalara yol açan pozisyonu yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Trio ekibi ve diğer kanallarda yorumculuk yapan eski hakemler değerlendirdi. 

Antalyaspor'un golü ofsayt mı?

- SORU: "90+8. dakikada Antalyaspor'un iptal edilen golünde karar doğru mu?"

- Deniz Çoban: Hakem ofsaytı tespit ediyor. Golden sonra bayrağı çekiyor. İlk pozisyona kaldırıyor. Bayrak geç kalktığı için ortalık karışıyor. Kesinlikle ofsayt olarak değerlendirilmesi gereken pozisyon.

- Lale Orta: Rakibe müdahale kriterleri bence yok. Temas var ama yakında top yok. VAR'ın edebileceğini düşünüyorum. İptal kararı yanlış. Benzer pozisyonlarda VAR müdahale etti, hatırlıyorum.


- Bülent Yıldırım: Maçın yardımcısı ve orta hakem ofsayt dediyse, VAR'ın karışma ihtimali yok. Bence iptal doğru.

Erman Toroğlu: Antalyaspor'un 1 puanı yendi

Eski hakem Erman Toroğlu, karşılaşmanın 90+8. dakikasında Antalyaspor'da Fernando attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal olan golü A Spor'da yorumladı.

Toroğlu, "Pozisyonda kendinizi kandırmayın. Tertemiz pozisyon. Bu yardımcı hakemi kontrol altına almak lazım. Pozisyonda engelleme, kıl dönme falan yok. Bırakın bu işleri!. 2 dakika sonra maç bitecek, Antalyaspor'un 1 puanı yendi. VAR'da kim var? Koray Gençerler. Ulan bu adamların hakemliği yok." ifadelerini kullandı.

Fırat Aydınus: "Hakemin verdiği karara saygı duyulması gerekiyor"


TV8Buçuk yorumcusu eski hakem Fırat Aydınus ise, "Fernando'nun iptal edilen golünde, yardımcı hakemin yaptığı hareket pozisyonda fiziksel bir temasın olduğunu gösteriyor. Ofsayt pozisyonunda olan Haji Wright, Osayi-Samuel'in topa doğru hareketlenmesini engelliyor. Bu engellemenin rakibine etkisi olduğu için hakem ofsayt kararı veriyor. Bu tür yoruma açık pozsiyonlarda hakemin verdiği karara saygı duyulması gerekiyor.

Kadir Sağlam, Antalyaspor-Fenerbahçe maçında birkaç faul ve kart hatası yapsa da genel anlamda performansı iyiydi.

Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı, Güray Vural'ın kaleye giden topu açık olan kolu ile engellemesinden dolayı karar doğru fakat Szalai'ye verilen sarı kartın iptal edilmesi hatalı çünkü Szalai'nin rakibine yaptığı müdahale sportmenlik dışı bir hareket. Rossi'nin penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğru.

Fenerbahçe maçları, Fenerbahçe takımının defansif kurgusu sebebiyle yardımcı hakemi rezilde eder vezirde eder. Maçın ilk yarısında sahanın en iyisi Alex Taşçıoğlu idi.

Rossi'nin attığı golün öncesinde Batshuayi'nin rakibini formasından çekmesi Antalyasporlu oyuncunun topa hareketlenmesine engel oluyor. Bu yüzden golün iptal kararı doğru" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap