Kaynak:HABER MERKEZİ

10 ilde 5 suç örgütüne operasyon: 74 gözaltı!

Yayın Tarihi: 16.07.2025 - 10:57
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, 74 şüphelinin yakalandığını, bunların 38'inin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, jandarma tarafından 10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Jandarma, 10 ilde dolandırıcılık, tefecilik ve uyuşturucu ticareti yapan 5 ayrı organize suç örgütüne operasyon düzenledi; 74 şüpheli yakalanırken, 106 milyon TL’lik mal varlığına el kondu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 74 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, 38 kişinin tutuklandığını, 18 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Diğer şüpheliler hakkındaki işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Yerlikaya'nın aktardığı bilgilere göre, Gaziantep'te banka ve kripto para sistemleri üzerinden yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı, Adana'da tekne sahiplerinin dolandırıldığı, Antalya'da tefecilik faaliyetleriyle vatandaşların mağdur edildiği, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise organize şekilde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapıldığı tespit edildi.

Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli olarak Mersin, Aydın, Düzce, Sinop ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler hakkında;

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık, resmî belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma ve kullanma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, tefecilik, yağma ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler sonucu, şüphelilere ait 5 mesken, 15 arsa, 6 dükkan, 32 araç, 45 banka hesabı ve 35 kripto para hesabına (yaklaşık 106 milyon TL değerinde) el konuldu.