Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem müjde üzerine müjde verdi; ''Beşikdüzü Trabzon’un incisi olacak ''

Yayın Tarihi: 12.09.2024 - 11:17

KARADENİZ Gazetesi olarak Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem’in konuğu olduk. Beşikdüzü’nün dününü, bugünü ve yarınını masaya yatırdık.

Beşikdüzü için seçim döneminde vaat ettikleri projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Cahit Erdem;” Beşikdüzü’nü daha yaşanabilir hale getirmek için yoğun bir çalışma temposu haline getirdik. Sosyal yaşamı canlandıracak ve Beşikdüzü’nü cazibe merkezi haline getirecek projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. 4 yılda sonunda Beşikdüzü’nün Trabzon’un incisi haline getireceğiz” dedi.

SOSYAL anlamda Beşikdüzü’nde önemli işlere imza attıklarına dikkat çeken Erdem; “ Sosyal etkinliklerimiz devam ediyor. Özellikle şiir dinletileri, halk müziği konserlerimiz ve tiyatro gösterilerimiz ile berabere gerçekten Beşikdüzü halkına yakışır sosyal çalışma yapıyoruz. En önemli projemiz ise Emekli evi projesi. Şuanda tamirat işlemleri yapılıyor. Belki 15-20 sonra açılışını yapacağız. Emeklilerimiz içerisinde çorbasını çayını bedava içebilecek ve dinlenebilecek. Televizyon izleyecekler, dinlenecekler. Bu bizim çok önemsediğimiz projelerimizden bir tanesi.”

Doğalgaz olmazsa olmaz

BEŞİKDÜZÜ’nü biran önce Doğalgaz ile buluşturmak için ummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Erdem; “ Seçimlerin ardından Doğalgaz konusunda çok bir yol katettik. Biran önce Doğalgaz’ın Beşikdüzü halkına sunulması konusunda güzel bir çalışma örneği gösterdik. Doğalgaz nedeniyle bozulan yolları anında gerekli müdahaleleri yaparak insanların evlerine ve dükkanlarına rahat şekilde erişebilmesini sağladık. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor. En kısa süre Doğalgaz çalışmaları tamamlayarak bütün ilçeye Doğalgazı getirmeyi hedefliyoruz”

Yaşanabilir bir Beşikdüzü

BEŞİKDÜZÜ’NÜN daha yaşanabilir bir hale getirebilmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Erdem; “ Şuanda üç yol ayrımında bulunan 20 dönümlük arazi üzerinde bir peyzaj, park çalışmamız var. İnsanların yürüyüş yapacakları, spor yapacakları, çocuklarını eğlendirebilecekleri bir mekan yaratmak istiyoruz. Bununla ilgili projemiz hazır. Finans konusunda özellikle Ankara ve İstanbul’da ki belediyelerimizden destek alarak bunları da hayata geçireceğiz. Biz bu dönemimizde Beşikdüzü’nü daha yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz”

Teleferik çok önemli

BEŞİKDÜZÜ’nün en önemli reklam yüzünün teleferik olduğunu söyleyen Erdem; “ Turizm kentiyiz dedik. Turizimci firmamız hem otel konusunda hem de sahildeki iş merkezi konusunda gerekli çalışmayı başlattı. Kısa süre içerisinde onlarda hayata geçirilecek. Teleferik bu bölgenin en büyük yatırımı. Karadeniz bölgesinde Ordu’dan sonra en önemli yatırım. Daha fazla turisti ilçemize çekmemiz lazım. Teleferiğimiz ön plana çıktı bu dönemde. Valimizden, Ortahisar Belediye Başkanına kadar herkes teleferiğin reklamını yapıyor. Herkesi teleferik ile buluşmaya davet ediyorum. Yukarıda yemek yiyecekleri, eğlenebilecekleri yerler var. Orayı gördükten sonra Beşikdüzü ile ilgili fikirleri değişecektir ben buna inanıyorum” dedi.

Her zaman spora destek

SPORTİF olarak ilçe takımlarına önemli katkılar verdiklerini söyleyen Erdem; “Sportif yönden de bölgemizde ki takımlarımıza katkılar sağlıyoruz. Futbolda iki tane temsilcimiz var. Beşikdüzü Yeşilköyspor ve Beşikdüzüspor. Bunlara desteklerimiz devam edecek. Stadyumumuzun onarımı konusunda da Spor Bakanlığı yetkililerimizin onayını alarak çalışmaları başlattık. Yine buradaki eski bir yurdun yıkılarak tamamen gençlik merkezi yapılması için harekete geçtik. Bunu da kısa süre içerisinde hayata geçirebilirsek Beşikdüzü sporu adına önemli bir adım atmış oluruz.”

Muhabir/Editör:Safiye Selçuk