Kaynak:HABER MERKEZİ

Canlı yayında tansiyon yükseldi! Teğmenlerin kılıçlı yemini, Sinan Burhan ile Barış Yarkadaş'ı birbirine soktu

Yayın Tarihi: 03.09.2024 - 10:35
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenlerin kılıçlı yemini günlerdir Türkiye'de tartışılıyor. TV 100'deki programda bu konu konuşulurken, konuklardan Sinan Burhan ile Barış Yarkadaş arasında tansiyon yükseldi.

Sinan Burhan "Senin eski il başkanın Canan Kaftancıoğlu 'ben Mustafa Kemal'in askeri değilim' diyecek burada sen Mustafa Kemal'e sahip çıkacaksın. Böyle mi olur Mustafa Kemal'e sahip çıkmak" dedi.

Bunun üzerine Barış Yarkadaş 'O Canan Kaftancıoğlu'nu bağlar. Kaftancıoğlu CHP adına konuşamaz. Sonra konunun CHP ile bir ilgisi yok. CHP'ye nereden getiriyorsun. Ne ilgisi var CHP ile konunun" derken Sinan Burhan 'bir dakika anlatayım' diyerek araya girdi ve şunları söyledi:

"Şimdi sorun şu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sahip çıkacaksan, sınır ötesi tezkereye de evet diyeceksin. Buradaki iki yüzlülüğe itiraz ediyorum ben. Mavi Vatan diyeceksin HDP ile yan yana siyaset yapacaksın. sınır ötesi operasyon diyeceksin HDP ile siyaset yapacaksın. Senin il başkanın 'Mustafa Kemal'in askeri değilim' diyecek. Van Belediye Başkanı 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyecek. İmamoğlu ona selam verecek.

Kardeşim TSK'ya sahip çıkmak ona da sahip çıkmaktır. Mustafa Kemal'in askerliğine sahip çıkmak, HDP'ye DEM Partiye terör örgütü demektir."

Sinan Burhan'ın sözlerine tepki gösteren Barış Yarkadaş, "Ya ne ilgisi var CHP ile teğmenin oradaki selamının" dedi. Burhan ise Yarkadaş'a 'Çok alakası var. Samimiyet gerekiyor samimiyet" dedi.

Programdaki o anları sosyal medyada paylaşan Sinan Burhan, paylaşımında "CHP eski il başkanın Canan Kaftancıoğlu “ben Mustafa Kemal’in askeri değilim diyecek” siz hükümete Atatürkçülük dersi vereceksiniz. Hadi ordan…" ifadelerine yer verdi.