Kaynak:İHA

Çerkezköy'de bayrak olayı: Çöpe atan da görüntüleri çeken de aynı kişi çıktı

Yayın Tarihi: 02.10.2026 - 12:32
Çerkezköy'de Türk bayraklarını çöpe atan ve görüntüleri paylaşan kişinin aynı kişi olduğu belirlendi. Şüpheli Y.T. adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Türk bayraklarının çöpe atıldığı görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Polis ekipleri, bayrakları çöpe atan kişi ile görüntüleri çekerek sosyal medyada paylaşan kişinin aynı kişi olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Y.T. adliyeye sevk edildi.

Çerkezköy'deki bayrak görüntülerinin gerçeği ortaya çıktı

Çerkezköy'de Türk bayraklarının çöp konteynerine atıldığı görüntülerin sosyal medya ve yerel basında yayımlanmasının ardından polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.

İlk görüntülerde Türk bayraklarının çöpe atıldığı ve daha sonra konteynerden çıkarıldığı görülürken, olayın nasıl gerçekleştiğinin belirlenmesi amacıyla kapsamlı araştırma yapıldı.

Polis ekiplerinin çalışması sonucunda görüntüleri kaydeden ve sosyal medya ile bazı basın kuruluşlarına ulaştıran kişinin Y.T. olduğu tespit edildi.

Bayrakları çöpe atan kişinin de Y.T. olduğu belirlendi

Soruşturmayı genişleten ekipler, görüntüleri kaydeden Y.T.'nin aynı zamanda Türk bayraklarını çöp konteynerine atan kişi olduğunu belirledi.

Polisin tespitlerine göre Y.T., bayrakları konteynere bıraktıktan sonra görüntüleri kaydetti ve daha sonra aynı bayrakları çöpten çıkardı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla olayın farklı bir kişi tarafından gerçekleştirildiği yönünde bir izlenim oluştuğu belirtildi.

Şüpheli adliyeye sevk edildi

Yapılan tespitlerin ardından gözaltına alınan Y.T.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, 2 Ekim'de Çerkezköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Y.T. hakkında "Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama" ve "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçları kapsamında işlem yapıldığı bildirildi.

Y.T.'nin suç kaydı da bulunduğu belirtildi

Öte yandan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde Y.T.'nin daha önce kasten yaralama ve narkotik madde kullanma suçlarından kaydının bulunduğu bilgisi de paylaşıldı. Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Çerkezköy'de sosyal medyada kısa sürede yayılan bayrak görüntülerinin ardından yürütülen soruşturma, olayın arka planına ilişkin yeni ayrıntıları ortaya çıkardı.

Etiketler