Kaynak:TRT HABER

GÖKBEY'ler zafer coşkusunu Gök Vatan'a taşıdı

Yayın Tarihi: 30.08.2024 - 17:34
Türkiye'nin yerli ve milli helikopteri GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri 30 Ağustos için özel olarak 'zafer uçuşu' gerçekleştirdi. GÖKBEY'in tarihi uçuşuna Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Jandarma Genel Komutanı Ali Çardakçı da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçuşu” programına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı ile birlikte katılım sağlayarak, T625 GÖKBEY helikopteri ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi.

Söz konusu uçuş, Türkiye’nin havadaki gücünü bir kez daha perçinledi.

GÖKBEY helikopteri telsizinden seslenen SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli çalışma arkadaşlarım; Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramını coşku içinde kutluyoruz. Bu özel günde GÖKBEY helikopterimizin gösteri uçuşuna tanıklık etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, Türk mühendisliğinin ve savunma sanayiinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyoruz. Büyük Türk mühendisliği savunma sanayiimizin gelişiminde kritik bir rol oynayarak, ülkemizin teknolojik yetkinliğini dünyaya tanıtıyor. Savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizi daha da yükseklere taşımamıza yardımcı oluyor. Bu başarılarda siz değerli meslektaşlarımızın katkısı büyüktür ve hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin ve onun sarsılmaz ruhunun daima var olmasını diliyorum."

Etiketler