SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Tarihi eser kaçakçıları jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalandı

Tarihi eser kaçakçıları jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalandı

11 Şubat 2021 Perşembe - 17:13




Aksaray’da kaçak kazı yaparak birçok tarihi sikke ve obje ele geçiren tarihi eser kaçakçıları jandarmanın operasyonuyla tarihi eserlerle birlikte yakalandı.





Aksaray’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş çaplı araştırma ve takip başlatan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, Ortaköy ilçesinde 3 şahsın kaçak kazı yöntemi ile ele geçirdiği tarihi eser içerikli sikke ve objeleri satacağı bilgisine ulaştı. Şüphelilerin N.G. (32), Ö.K. (34) ve İ.K. (41) isimli şahıslar olduğunu tespit eden jandarma ekipleri, teknik ve fiziksel takip başlattı. Yapılan takipte 3 definecinin kaçak kazıdan ele geçirdikleri tarihi eserleri satacağını belirleyen jandarma ekipleri, E-90 karayolu üzerinde 3 defineciyi yakaladı. Definecilerin üzerinde ve araçta yapılan aramada 280 adet sikke ve obje ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap