A+ A-
Yorum
10

Balkabağı Tatlısı Tarifi

Yayın Tarihi: 06.12.2025 - 15:14
Kaynak:HABER MERKEZİ

Balkabağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg balkabağı

  • 1–1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Balkabaklarını soyup istediğiniz boyutlarda dilimleyin. Yayvan bir tencereye dizip üzerine toz şekeri serpin.

Vaktiniz varsa bir gece, yoksa en az 4 saat bu şekilde bekletin ki kabaklar suyunu salsın.

Suyunu saldıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde balkabakları yumuşayana kadar yaklaşık 25–35 dakika pişirin. Bu aşamada karıştırmanıza gerek yok.

Dilerseniz pişen kabakları birkaç dakika fırına vererek hafifçe kızartabilirsiniz.

Servis ederken üzerine ceviz serpebilir, arzu ederseniz tahin gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler