SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atatürk'ü Ağlatan Kahraman
29.06.2020
Siz nasıl bir anlayışın ürünüsünüz anlamak mümkün değil. Mustafa Kemal Atatürk’e ait ne varsa ayarları ile oynamak için mi yaratıldınız Allah aşkına. Şunu o köhnemiş beyinlerinize sokun, Atatürk bu dünya döndükçe, Türk milleti var oldukça nesiller boyu gönüllerde yaşayacak, fikirleri ise ışık saçmaya devam edecek. Heykeline, fotoğrafına, emanetlerine saldırmayı kendisine görev sayanlar, son olarak onun soyadını verdiği Albay Reşit Çiğiltepe’nin Ankara Mamak’taki ortaokuldan adını sildi. Kurtuluş Savaşı sırasında 57. Tümen Komutanı olan Albay Reşat Bey, Büyük Taarruz sırasında “Afyon Çiğiltepe'yi yarım saatte alacağım” diyerek Atatürk'e söz vermiş ancak Yunan direnişi sonucu bu sözünü tutamayınca intihar etmişti. İntiharı duyunca “Büyük bir vatanseverdi” diyerek gözyaşı döken Atatürk, Albay'ın ailesine Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası ile “Çiğiltepe” soyadını vermişti. Adını sildiğiniz kişi, verdiği sözü tutamadığı için intiharı tercih edecek kadar vatanseverdi. Bugün onun ismini silenler, verdikleri sözü tutamayanlar için ne yaptı merak ediyorum. Ayıptır beyler ayıp. Milli Eğitim Vakfı’na bağışta bulunan kişinin ismini başka bir yere vererek daha saygın hale getirebilirdiniz. Ülkemizi, Cumhuriyeti, demokrasiyi ve devrimlerini verdikleri kurtuluş mücadelesi ile bizlere hediye eden Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesine gölge düşürecek bu adımı atarak Turan Polat’a da saygısızlık ettiniz.

NEDEN RAHATSIZ OLDUN?

Ağzı olan konuşuyor. Fatih Sultan Mehmet’in portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi alıyor, kente armağan ediyor birileri çıkıyor israf diyerek almış sazı eline söylenip duruyor. Sorsan bunlara Osmanlı’ya söz söyletmezler ancak gelin görün ki sadece muhalefet etmek için dün dediklerine bile karşı çıkmak için konuşurlar. Siz nasıl insansınız Allah aşkına. Değerler üzerinden polemik yaratmak, ortalığı bulandırmak, nkendini gündeme getirmek için ötenlerin artık susmayı öğrenmesi gerekir. Sen yaptın kötü, ben yaptım iyi mantığı ile gelişmelere yaklaşım gösterenlerden bu ülke bıktı artık beyler bıktı. Susun da motorunuz soğusun. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sadece kentin değil Türkiye’nin değerine sahip çıkmıştır. Takdir etmek yerine gölge edip israf dersen sana da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, “2016 yılında Kut-ul Amere dizisi için  dolar 2,5 TL iken 22 milyon 750 bin liralık bir sponsor yapmış İBB iştirakleri. O günün parasıyla 10 milyon dolar, bugünün parasıyla 65 trilyon lira. O gün israf olmuyor da onun onda biriyle biz dünya eserini Türkiye’ye getiriyoruz neden israf oluyor?” diye sorar. Ongun’un, “Eğer birisi 'Zulüm 1453’te başlamıştır' demişse bizim
onunla hiçbir işimiz yok. Siz ne kadar karşıysanız biz de o kadar karşıyız. Kim derse ki 'Zulüm 1453’te başladı' biz de en az o kadar karşısındayız” sözlerini de okuyan okumayana, duyan duymayana, anlayan anlamayana anlatsın. Fatih’in portresinin alınmasına muhalefet edenler ile her konuda ahkam kesen bu tiplerin derdi milleti gerdi bilesiniz, benden demesi. UYANIKLIK Gündem o kadar çabuk değişiyor ki, yaşananlar unutuluyor. Unutmayan ise halk, bakın gündeme gelen isimler ile ilgili nasıl değerlendirmeler yapılmış; “Mümtazer ‘masum’, Veyis ‘aldatılmış’, Bülent abi ‘kandırıldı’, Gülerce ‘tufaya geldi’, Melih ‘mandepsiye getirildi’, Mahmut ‘sadece geçiyordu uğradı’, Cahit’i ‘yemişler’.... Ama bütün muhalifler FETÖ'cü! Öyle mi?” Yorum sizin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap