SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cemaatlerle temas devam ediyor
1.08.2020

Diyanet İşleri Başkanı bayram namazında hutbeye yine kılıçla çıktı. Cumhuriyet kültürü ile ters düşen bu hareketlere Erbaş’ın devam etmesi düşündürücü. Kılıçla ne mesajı veriyor derseniz fetih geleneğinin bitmediğinin deniliyor.

Diğer taraftan AK Partili Mehmet Metiner, “Bugün başka cemaatlerle temasımız var. Yarın bunlar ne çıkar bilemeyiz” diyor. Bir tarafta Atatürk’ü hedef alan bir Diyanet İşleri Başkanı, diğer tarafta cemaatlere dikkat çeken bir AK Partili.

FETÖ’nün açtığı yaralardan ders çıkarılmadığını gösteriyor Metiner’in sözleri. Defalarca dile getirdik bu hainlerin boşalttığı alanlara başka cemaatlerin çöreklendiğini. Demek bu endişeler yanlış değilmiş. Cemaatlerin, tarikatların himayesine giren siyasetçilerin karşılaştığı en acı olayı FETÖ ile ülke olarak yaşamadık mı ki, hala cemaatler ile temaslar devam ediyor.

Metiner’in bu söylemlerinden sonra akıllara acaba Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın bir cemaatle bağımı var diye bir soru geliyor. Erbaş’ın hutbelere kılıçla çıkması acaba sadece fetih geleneğinin bitmediğinin yanı sıra bir başka cemaatin işareti olmasın şeklinde de akıllara bir soru daha gelebilir. Yaşanan gelişmeler ve ifade edilen sözler o kadar ilginç ki insanı ister istemez endişeye sürüklüyor ve sorularla baş başa bırakıyor.

FETÖ’nün hala temizlenmediği ülkemizde cemaatlerle dirsek temasına geçmek ne anlam taşıyor derseniz, cumhuriyet ve Atatürk’e karşı kapalı kapılar arkasında yeni bir yapılanmanın yolumu açılıyor diye sormak gerekmez mi?

Metiner, iktidar partisinin cemaatlerle temasının gelecek adına endişe verici olduğunu, “Yarın bunlardan da ne çıkar, ihanet ortaya çıktığında anlaşılır” sözleri de bunun örneği. Siyasetin temasa geçip yol verdiği cemaatlerin yapacağı ihanetin bedelini millet ve ülke olarak ödetmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Gelelim Erbaş’ın hutbeden söylediği, “Bayramların birleştirici, teskin ve teselli edici özelliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.” Şimdi yine Erbaş’a sormak gerek hutbeden yaptığın konuşma ile ülkede kaosa, tartışmalara, neden olurken bu sözlerin anlamını yada gereğini bilmiyor muydun?

Birleştirici diyeceksin, elde kılıç minbere çıkıp ülkemizin kurucusunu hakaret edeceksin, yetmezmiş gibi bugün özgürce yaşadığımız ülkemizin kurtarıcısına bir duayı esirgeyeceksin sonra çıkıp birleştiricilik ve teselliden bahsedeceksin.

Mübarek günlerde dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Bayramın huzurunu hep birlikte yaşayalım diyeceksin, dün konuştuklarını unutacaksın. Arkadaş sana nasıl inansın bu millet. Milletimizin aklı ile dalga geçme Allah aşkına.

Fotoğrafın büyüğüne bakalım. Bir tarafta cemaatlerle temasın hala sürdüğü gerçeği, diğer tarafta Diyanet İşleri Başkanının söyledikleri. Toplum olarak herkesin kafasında sayısız soruların oluşmasına neden olan bu gidişatı kalbi ile aklı bir çalışan, milletini, vatanını, bayrağını, milletin seven herkesin iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtmek isterim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap