SON DAKİKA
SON DAKİKA


Nazlıkaya Az Bile Söylemiş
14.08.2020

İstanbul sözleşmesi ile ilgili ileri geri konuşup millete hakaret yağdıranları unutanlar CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıkaya’nın sözlerine eleştiri getirmek için sıraya girmişler. Bir durun yahu, sizin nasırınıza mı basıldı da avaz avaz bağırıyorsunuz.

Söz konusu kadın olunca kendine paye çıkaranlar piste çıkıp oynamaya başlıyor. Ulan sizlerin annesi kadın değil mi? Ne kadar aymaz ve saygısız insan oldunuz Allah aşkına. Nazlıkaya, “Erkekler, İstanbul Sözleşmesi’nden rahatsız değil; eşine, sevgilisine ya da hiç tanımadığı bir kadına şiddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsız" demişti. Bence az bile demiş. Bu sözlerin altına imza atmayanlar, sözleşmeye imza koyanlar ve destekleyenlere hakaret eden Abdurrahman Dilipak ve Fatih Tezcan’dan farkı yoktur.

Ülkemin kadınlarına, çocuklarına en iğrenç saldırılar yaşanırken sesleri çıkmayan sosyal medya kahramanları sanki bir yerden düğmelerine basılmış gibi hakarete varıncaya kadar ağız ishali olmuş şekilde ne olsa söylüyorlar.

Kadın’ın ve çocukların haklarının partisi olur mu Allah aşkına. Açık sözlülükle söylüyorum, kadınlara ve çocuklara bugüne kadar yapılanları görmezden gelen, iğrençlikleri ortalığa saçılanlara karşı kapı arkasına saklanan aymazlar, Nazlıkaya’ya da saldırmışlar.

Nazlıkaya, "2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul Sözleşmesi, bugün tam olarak uygulanıyor olsa idi birçok kız kardeşimiz yaşıyor olacaktı. Birçok kadın evde ekonomik şiddet görmeyecekti; psikolojik şiddete uğrayıp susmayacaktı ve hatta bu yüzden hayatına son vermeyecekti" dedi. Alın size bir doğru daha.

Yalan mı sözleşmeyi savunanlara saldıran ahlaksızlar. Açık ve aleni söylüyorum. Dinim üzerinden olmak üzere, ortaya deli saçması ifadeler atarak, kadınların sorumlu birey olarak toplumda herkesle eşit olarak hayatını sürdürmesine kim dil uzatıyorsa bilin ki onun bir ayıbı vardır.

Buradan bu sözleşme üzerinden ahkam kesip hakaret yağdıranlara sesleniyorum, Türkiye’nin iç ve dış politikada yığınla sorunu var gelin onlarla ilgilenin, sosyal, ekonomik ve kültürel yığınla sorun birikmiş gelin onlara dikkat çekin. Bunlardan uzak kalıp kadınlar ve çocuklar üzerinden ağız ishali olmuş şekilde laf üretenlere diyeceğim, susun da motorunuz soğusun.

İHTİYARLIK KAÇ YAŞINDA BAŞLAR?

Kendini rakamlarla genç görenler, büyüklerine ihtiyar diye seslenir, yada yaşlısın sen artık biraz nefes al rahatla, arkana yaslan, emekli oldun git torun bak gibi sayısız ifadeler kullanırlar. Şunu unuturlar onların ne yaşayacaklarını ihtiyar dedikleri bilirler ama onlar ihtiyar diye önerilerde bulunduğu büyüklerinin ne yaşadığını bilmezler bu doğrultuda William Gladstone’nin, "Kristof Kolomb Amerika’yı keşfe çıktığı ilk yolculuğunda 50 yaşını çoktan aşmış durumdaydı...

Pasteur kuduz asısını bulduğunda 60 yaşındaydı...

Mimar Sinan, Süleymaniye camisini bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Selimiye camisini tamamladığında ise 86 olmuştu.

Galileo, ayın günlük ve aylık çizimlerini yaparken 73 yaşındaydı.

Charlie Chaplin, 76 yaşında film yönetmenliği yaparak hala işinin başındaydı.

Goethe, en büyük eseri Faust'u ölümünden bir yıl önce, yani 82 yaşında bitirmişti.

Nobel ödüllü Alman doktor Albert Schweitzer 88 yaşına rağmen Afrika hastanelerinde durmaksızın çalışarak ameliyat yapıyordu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap