SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sığınmacılar konusu planlıydı
14.05.2022

AK Parti iktidara gelir gelmez 2003 yılında ‘sınır mayınlarını temizlemeyi’ öngören Ottawa Anlaşması’nı imzaladı. Mayınlar temizlenirken 204 askerimiz şehit oldu, 742 askerimiz gazi oldu. 2013’te temizlik bitti, sığınmacı akını başladı. Sığınmacılar konusu işte bu kadar planlıydı.

BOP’UN BİR PARÇASI

Sığınmacılar ile ilgili iktidar papatya falı açarken, muhalefet geri gitmeleri konusunda kararlı tutum sergilemeye devam ediyor. Sığınmacılarla ilgili Avukat Ekrem Erdoğan’ın, “Naim Babüroğlu diyor ki, Türkiye'nin mülteci istilasına uğraması BOP'un bir parçasıdır. Kitleler halinde göçün neler yaratacağını bilmeniz için Pakistan'ın durumuna bakmak yeterlidir. Bir zamanlar Hindistan'la boy ölçüşen Pakistan şimdi sefaletin ve anarşinin kol gezdiği ülke haline gelmiştir.

Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin akıldan, izandan yoksun Suriye politikası sonucu ülke Suriyelilerin istilasına uğrayınca bunlar ‘100 bin kırmızı çizgimizdir, fazlasını kabul edemeyiz’ bile demişlerdi.

Sözler niye söylenir?

Bunlar da tutulmamak için.

2012 veya 2013’te ABD’de profesör olarak görev yapan konunun uzmanı Selçuk Şirin'i dinlemiştim. Daha o yıllarda diyordu ki 'bunların çocukları geleceğin kriminalleridir. Kendi çocuklarımız için yaptığımız eğitim yatırımı bir birim ise, Suriyeliler için en az 2-3 birim yatırım yapmamız gerekir. Aksi takdirde çocuklarımızın geleceğini şimdiden yok etmiş oluruz.’

Geldik mi şimdi o noktaya?

Bir ülkeye nasıl bu kadar kötülük yapılabilir aklım almıyor.

Hep diyorum bir daha diyeyim: AKP iktidar olacağına yurdun dört bir tarafına atom bombaları atılsaydı bu kadar tahribat yapmazdı.

Yazık! Sebep olanlar, destek olanlar huzur bulmasın, gün yüzü görmesin!” ifadelerini de gözden kaçırmamak gerek.


GİDERAYAK KALAN NE VARSA YOK EDECEKLER


İktidarın giderayak elde avuçta ne varsa yok edecekleri herkes tarafından seslendirilmeye başlandı. Çünkü görevleri buydu, diyen Ertan Yılmaz, “Gitmeleri yaklaştıkça daha cesur davranıyorlar çünkü hesabı kapatmadan giderlerse hesap verecekler.
Hiç düşündünüz mü? Petrole, özellikle mazota neden bu kadar zam geliyor? Kıskandığımız Almanya'da son beş yıldır hiç artmazken biz son beş yılda 4 liradan 20 liraya neden çıkarttık?
Tüm ülkeler bizimle aynı küresel sorunları yaşarken üstelik.
Çünkü BOP gereği ülke yok edilmeliydi. 20 sene önce bu yüzden iş başına GETİRİLDİLER.
Şu sıralama hayati öneme sahiptir.
1.Önce ordu devre dışı bırakılmalıydı ki müdahale etmesin.
2.Hukuk yok edilmeliydi ki ceza korkusu olmasın.
3.Eğitim, sağlık ve ekonomi yok edilmeliydi ki uzun iktidarlarında arkadan gelenlerin göbekten bağlılığı ile desteği devam etsin.
İki unsur var ki bunlar daha uzun vadeli idi. Yok etmek uzun sürecekti ama öldürücü darbeyi bunlar vuracaktı.
1.Kültür ve ortak değerler
2.Tarım
Milleti birbirine bağlayan kültür değerleri 20 yıldır yavaş yavaş törpülendi. Bayramlar, gelenekler, müzik, sanat, Türk tarihi...
Şu andaki müzik yasağı da bunun bir uzantısı. Virüs falan tırışka.
Ama en öldürücü ve kesin sonuçlu darbe tarım.
İnsan 3 öğün acıkır, yemek yemek zorunda.
Önce yavaş yavaş yerli tarımı bitirip dışa bağımlı hale getirdiler. Şimdi de alım ve üretim gücünü yok ederek son darbeyi vuruyorlar. Zeytin ağaçları küçük bir ödül sadece cepleri doldurmak için. Asıl darbe mazot zamları.
4 liradan 20 lirayı aşın mazot çiftçiyi tamamen bitirecek. Nakliye bitecek, ulaşım bitecek ve tarım bitecek. Uyandığımızda aç olacak ve cebinde bulabilirsen alacak ekmek parası olmayacak. Çünkü bile bile 3 bin liraya üreteceğin buğdayı 6000 liraya dışarıdan alırsan onunla yapılan ekmeğe de yarın 10 lira ödeyeceksin.
1000 liralık gübre hiç bir mantıkla 6000 liraya çıkmaz. Yerli tohum başka hiç bir mantıkla yasaklanıp ithal hibrit tohum mecbur bırakılmaz. İşte mazota bunun için her gün devasa zamlar geliyor” düşünceleri yabana atılmayacak kadar önemli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap