SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ülkemde gazetecilerin hepsi çalışıyor mu?
13.01.2021

 

Çalışan Gazeteciler günü adına iktidar ve muhalefet yine tartışmaya başladı. Bugüne kadar siyaset sahnesinin aktörleri kendi değirmenine su taşıyanlara destek, taşımayanlara köstek olma adına geçmişten günümüze kadar sayısız saldırı oluşmasına neden olmuştur. Halbuki basın herkese her dönem gereklidir. Bu düşünce politikacıların var olmalarının devamlılığı adına gerçek manada karşılığını bugüne kadar hiç bulmamıştır. Siyasetçiler kendisi gibi düşünmeyen gazeteciler ve kurumlarla hep savaşmıştır.

Bugün de ülke gündemi sık sık siyasetçilerin söylem ve eylemleri ile değişiyor. Vatandaş hangi konuyu takip edeceğini şaşırmış durumda. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili siyasetçiler de basının hür, özgür olduğunu dile getirdiler. Ancak işin aslının böyle olmadığını cümle alem biliyor. Gazeteciler üzerinden çıkan tartışmalarda bitmek bilmiyor. Sormak gerek tartışanlara; gazeteciler Türkiye’de ne kadar hür ve özgür?

İşte bam teli burası, ülkemizde basının ne kadar hür ve özgür olduğunu iyi irdelemek gerek.  Bu değerlerin yanı sıra yasal hakları ile gazetecilerin hangi güvence altında olduğu da değerlendirilmeli.

Biz gazetecilerin bu günlerde hatırlanıp, kutlamalar yapılmasına alıştık. Geride bıraktığımız zaman diliminde gazetecilerin yaşadıklarını, suikast sonucu öldürüldüklerini de unutmamak gerek. Bugün dik durup yoluna devam eden kalemlerin en büyük güvenceleri gazetecilik mesleği uğruna şehit olanlar ile özgür kalemlerin biriktirdikleri mesleki sermaye olmuştur.

Cumhuriyete, Atatürk’e, ülkesine, milletine, devletine, bayrağına, dinine ve demokrasiye sahip çıkma adına bugün bildiği ve inandığı yoldan şaşmayan gazetecilerin var olmasının da borçlu olunduğu basın kurumlarının sahipleridir. İşte bunlardan biri de Mehmet Ali Yılmaz’dır.

Meslek ilkelerinden ödün vermeden Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim eden, herkese eşit uzaklıkta ve yakınlıkta duran bizlere bu imkanı sağladığını ve yaptığı fedakarlıkları unutmamak gerek. Ülkemizde basın kuruluşlarının yaşaması için sermayesini ve yüreğini koyan iş insanlarının da çalışan gazeteciler tarafından bu nedenle hatırlanması gerekir.  Bunlardan biri de Mehmet Ali Yılmaz’dır.

1979 yılında kapısından girdiğim gazetem Karadeniz Gazetesi’nin günümüz koşulları içerisinde hür ve özgür olarak yoluna devam etmesinin arkasındaki en büyük güç bağlı bulunduğumuz TEK-ART Holding’in Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz olduğunu söylemek isterim.

Gazetecilik mesleğinin temelinde yatan unsurlardan olan cesaret ve güvenin her alanda, her zaman geçer akçe olmasında aydınlık fikirleri ile bizlere yol gösteren Yılmaz’ın, “Gazetemizin gerçek sahibi okurlarımızdır” sözleri doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Çünkü gücünü okurlarından alan gazeteler her türlü zorluğa karşı yoluna güçlü olarak devam etmiştir.

Ülkemizin, şanlı bayrağımızın gölgesinde bugün var olmasını sağlayan değerlere sahip çıkmada, aydınlık günlerin yaşanması adına bizlere meşale olan Yılmaz’ın basın sektörüne sunduğu hizmetler önümüzdeki zaman diliminde gelecek kuşaklar tarafından da unutulmayacaktır.

Bölge gazetesi olarak ülkemizin amiral gemisi olan Karadeniz Gazetesi, bugün sözde değil özde dik durup, dik yürüyüp hür ve özgür olarak okurları ile buluşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Yılmaz’dan aldığı güç ile yoluna devam etmektedir. Hür ve özgür olarak yürüdüğümüz bu yolda, attığımız her adımda koşulsuz bizlere destek olan Yılmaz’a teşekkür ediyorum.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap