A+ A-
Yorum
10

10 Dakika

Yayın Tarihi: 18.09.2024 - 09:21

Trabzonspor-Beşiktaş maçının ilk 10 dakikası Şenol Güneş’in bu sezon neleri yapacağını gösterdi bizlere. Ön alanda rakibe baskı, pres, topa sahip olduktan sonra en kısa zamanda rakip kaleye dikine gidiş, coşku, heyecan, hırs, konsantrasyon ve daha fazlasını. Özlenen, istenen, beklenen Trabzonspor’dan bir bukle sunuldu bize ilk 10 dakika.

Bu on dakika kırmızı kart ile sona ermeseydi bambaşka bir maç izleyecektik. Kırmızı karttan sonra ise ligin en iyi, en hazır, en kreatif oyuncularına sahip takımına karşı bir kişi eksik oynamak çok zordu. Trabzonspor klas bir golle öne geçse de ayağa kısa paslarla ve çabuk oynayan Beşiktaş oyun üstünlüğünü ele aldı. Ve hazırlanışı itibariyle onlar da şık bir golle beraberliği yakaladı. Sonrasında Trabzonspor’un konsantre bir şekilde ve gerçekten de takdir edilesi bir mücadelesi vardı.

Bu mücadele esnasında Trabzonspor’da şunu gördük ki bazı oyuncular büyük maçların adamı değil. Bu oyunculardan biri Draguş’du. Çok top ezdi. Lakayt oynadı. Ve oyundan çıkartıldı. Ama şunu da gördük ki, yeni transfer Banza tam bir takım oyuncusu. Defansa katkısı, sahadaki samimi gayreti, yerinde müdahaleleri, son ana kadar mücadelesiyle ‘işte bu’ dedirtti. Banza ile ilgili sezon sonu muhtemelen şu yorumları yapacağız: Keşke kiralık alınmasaydı, keşke satın alma opsiyonu daha düşük olsaydı.

         Maçta ayrıca Eren Elmalı’nın, Cihan Canak’ın, Enis Bardhi’nin, Malheiro’nun; Şenol Güneş’in elinde büyük gelişim göstereceğinin izlerini de gördük. Okay’ı, Savic’i, Denswil’i çok beğendik. Uğurcan’a bir kez daha hayran kaldık. Bu sezon kalede ışıldıyor, devleşiyor. Şenol Güneş’in yerinde değişikliklerini, takıma kattığı ruhu, enerjiyi, gömleğini de beğendik. Hüseyin hocanın saha kenarındaki heyecanı ve bir yardımcı hocadan daha fazla sorumluluk almasını da gözlemledik.

         Trabzonspor taraftarının takıma sahip çıkması, Şenol Güneş’i hoş karşılaması, maç sonrası gösterilen mücadeleyi alkışlaması şıktı. Maçta şık olmayan hakem Ali Şansalan’dı. Başkan Ertuğrul Doğan’ın dediği gibi gerçekten tüm takdir haklarını Beşiktaş’tan yana kullandı.

         Trabzonspor’un gelişeceği, oyuncuların değerleneceği, yere sağlam basacağı, kökleşeceği bir sezon bizi bekliyor.

Etiketler