SON DAKİKA
SON DAKİKA


70 dakika!
28.09.2023

Teknik Direktör Nenad Bjelica, 3-2 kaybedilen Hatayspor maçı sonrası, ‘70 dakika iyi oynadık’ dedi. Oysa 70 dakika organize tek atağı olmayan takımdı Trabzonspor. Kanatlardan gelişen, çalışılmış bir taktiğin ürünü, rakibi rahatsız eden bir atağı bile yoktu. 2. goldeki şans faktörünü saymıyoruz. Uzun topları Onuachu’ya şişirip şişirip durdu Trabzonspor. Bu kötü oyuna rağmen ne güzel işte 2-0’ı bulmuşsun, atsana içeriye Trezeguet’i be hocam. Kontraya dönsene. Hafif bir rüzgarda yere düşecek, fizik gücü zayıf Enis Bardhi’yle neden eksik oynatıyorsun takımı. Rakibin 2 bekine aman vermeyen Onuachu’yu neden oyundan çıkartıyorsun? Dursun orada.

68’den sonra döndü oyun. Bjelica’nın niçin yaptığını anlamadığımız değişikliklerinden, özellikle de Onuachu’yu çıkartmasından sonra.

Eğer daha fazla kanıta ihtiyaç duyuyorsa istatistiklere bakmalı Hırvat hoca. Hani ‘iyi oynadık’ diyor ya. 254 pas yapmışsın 90 dakika. Sadece 1 korner atmışsın. Sadece 2 başarılı ortan var. Sadece 3 isabetli şut girişimin. Rakip 9 korner atmış. Ceza sahan içerisinde 25 kez topla buluşmuş, topla oynama oranları yüzde 54, bununla yetinmemişler 296 pas yapmışlar. Her yönüyle senden üstün bir 90 dakika çıkartmışlar. Bu üstünlük son 20 dakikada mı olur sayın hocam?

‘70’den sonra ne olduğunu bilmiyorum’ diyor maç sonu basın toplantısında. 70’e kadar ne olduğunu da bilmiyor bize göre. Hiçbir şey oynamadan 2-0 öne geçtiğin maçı tutamadın. Olan sadece buydu hocam.

Maçtan bağımsız olarak hocanın, Benkovic ısrarına anlam veremiyorum. Denswil’i neden kulübeye mıhladığını, böylesine maçta bile oyuna giremeyen Teklic, Fountas gibi isimleri neden transfer ettirdiğini de merak ediyorum.

Uğurcan’ın performansı da beni hayretler içinde bırakıyor. İlk golü yememeliydi. Üçüncü golde hamle bile yapamadı. Kaleci antrenörü Sandro Zufic’e, kaptanın şu anki halinin sebebini sormak lazım. Henüz 6. haftasını geride bıraktığımız ligde 9 golü kalesinde gördü. Trabzonspor’un şampiyon olduğu sezon, bazı maçlarda 8 kurtarış yapan dev kaleciden şu an eser yok. O da iyi oynamayınca takımın kazanması iyice güçleşiyor. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap