SON DAKİKA
SON DAKİKA


A Milli Takım ve Trabzonspor
18.06.2024
Trabzonspor, yeni sezon için Anthony Nwakaeme'yi açıkladı. Bu oyuncunun takımdan ayrılmaması gerekiyordu. O gün öyle düşünüyordum. Ama bugün de Trabzonspor'un bu oyuncuyu almaması gerekiyor.

Bana göre Trabzonspor şu anki şartlar itibariyle 35 yaşındaki bir futbolcuyu transfer etmemeli. Gelecek vaadeden oyuncuları bulup kadroya katmalı. Bunu yapmak için de dünyayı bilen ve iyi bir ağa sahip scout ekibi olmalı.

F.Bahçe ve G.Saray'ın süper ligi birkaç yıl daha domine edecek kadroları var. Trabzonspor mevcut ekonomisiyle bu iki takımla transferde yarışacak potansiyele sahip değil. Başkan Ertuğrul Doğan'ın kişisel serveti ve ikili ilişkileri ile dönen bir kulüp var ortada.

Böyle bir ortamda kolay kolay baraşırılamayacak sponsorluk anlaşmalarıyla kulübe nefes aldırdı Ertuğrul Bey. Ama aynı Ertuğrul Doğan saha dışındaki yönetim başarısını saha içine henüz yansıtamadı. Başkanlığı dönemindeki transferler pek bekleneni veremedi. Ertuğrul Doğan'dan günü kurtaracak transferlerden daha fazlasını, yani geleceği inşa edecek transferler yapmasını bekliyoruz.
Nwakaeme geçen sezon Arabistan'da 20 maç oynadı, 4 gol, 5 asistlik bir performans sergiledi. Bu haliyle günü kurtaracak bir transfer gibi de durmuyor. İçinde bulunduğumuz şu günlerde A Milli Takım, Trabzonspor'a ayna olabilir. Lucescu ile başlayan bir süreç şu anki A Milli Takım'ı oluşturdu. Lucescu, değişimden ve gençleştirmeden yanaydı. O, cesur karar alarak takımı bayağı gençleştirdi. Arkasından gelen Şenol Güneş onun genç kadrosunu Avrupa Şampiyonası'na taşıdı. Kuntz ile de sancılı bir süreç yaşadı A Milli Takım ama sancısız doğum olmuyor. Montella ile de yine bir Avrupa Şampiyonası'na giden bir takım var.

Ve Avrupa Şampiyonasına katılan en genç ikinci takım Ay-Yıldızlılar. Yaş ortalamıs 25.8. En genç takım 25.3 yaş ortalaması ile Çekya. Semih, Kenan ve Arda Güler, 20 yaş atlındaki üç oyuncumuz.
Abdullah Avcı'nın ve Ertuğrul Doğan'ın böyle bir oluşuma gitmesi gerekiyor. 'Hemen şampiyonluk' parolası Trabzonspor'a göre değil. Sindire sindire, gelişe gelişe, geliştire geliştire şampiyonluk. Hedef bu olmalı. Avcı'nın genç oyunculara pek sabır göstermediğini biliyoruz. Hoca daha çok sonuç ve istatistik odaklı. Ama onun da artık bu anlayış önceliğini biraz yumuşatarak, Trabzonspor'un şu anki kadrosuna alt yapıdan oyuncu katmayı hedef seçmesi daha elzem.

Trabzonspor, 35 yaşındaki transferlerle değil, genç oyuncuların katkısı ile başarıya gidebilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap