SON DAKİKA
SON DAKİKA


AŞK
23.02.2021
Taraftarların takımlarına bağlılığı, aşkı kıymetli ve değerli ama Trabzonspor taraftarının takımlarına aşkını kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor. Kelimelerle anlatmayı deneyen ve kelimelerin gücünü kullanarak bu aşkı en iyi tarif edenlerden biri bana göre Özkan Sümer’di. ‘Trabzonspor dalgaların sesidir,yaylaların sisidir, ormanların gizidir, kemençenin sözüdür’ diyerek. Kazım Koyuncu da en az rahmetli kadar etkili ve unutulmaz cümlelerle ifade etmişti bordomavili takıma olan sevdasını. Statükoyu yenen hayali kahraman olarak nitelendirdiği aşkını destansı bir ruha büründürmüştü.

Şu günlerde ise taraftarın aşkı özellikle sosyal medyanın varlığı ile daha bir görünür oldu. Adeta ete kemiğe büründü. Zaman zaman öyle bir aşkla karşı karşıya kalıyoruz ki en baba yazar bile anı tasvir edemezmiş gibi geliyor. Bordo-mavili taraftarlar da bu sevgiyi göstermekte çok cömertler. Cömert ve olağanüstüler. Duygular yoğun yaşanıyor. Sözcüklerle anlatamadığımız bu aşk pandeminin en hafif tabiriyle psikolojiyi bozan can sıkıcılığından kurtarıyor Trabzonspor taraftarını. Günlerini tatlılaştırıyor. Karamsarlıktan ve yalnızlıktanuzaklaştırıyor.

Bu aşk sadece taraftarında değil, futbolcusunda da maksimum seviyede.

Uğurcan Çakır’ın Başakşehir maçının son anlarındaki görüntüsünü izlemişsinizdir. O anki samimiyet ve o sevginin tarifini yapmak da kolay değil.

Trabzonspor; tüm geçmişiyle, gelenekleriyle, hikâyeleriyle, ona beslenen aşkın tarifsizliği ve coğrafyasıyla Türkiye’de bir kulüpten daha fazlası olan tek takımdır.

SABIR

Abdullah Avcı inanılmaz bir şey yapıyor Trabzonspor’da. Yıllardır yapılamayanı, şehrin genetiğine zıt bir olguyu yerleştiriyor
takıma. Sabır oyununu. Sabırla örüyor ağlarını Avcı. Muhammed Ali’nin rakibinin karşısında dakikalarca dans etmesi gibi
dans ettiriyor takımına. Gösterişsiz bir dans bu. Sahada bir o yana bir bu yana döndürüyor oyunun yönünü. Pozisyon dahi bulamadığı maçları da sabırla hanesine yazdırıyor.

Buna siz zorunluluktan böyle yapıyor da diyebilirsiniz. Yoksa o da istemez mi daha maçın başında rakibini indirmeyi diye de
sorabilirsiniz. Düşüncelerinizde haklı da olabilirsiniz ama zaten şu haldeyken bu sabrı göstermek çok değerli. Aynı zorunluluk
hallerinde aynı sabrı gösterememiş bir maziye sahip Trabzonspor. Kasket de sabır da yakıştı Trabzonspor’a.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap