A+ A-
Yorum
10

Avcı başarabilecek mi?

Yayın Tarihi: 13.08.2024 - 10:54

Bir teknik direktör, bir futbolcu veya bir başkan kayıtsız şartsız desteklenmez. Desteklenmemeli. Başarılı olursa alkışlanır, olamazsa eleştirilir. Trabzonspor taraftarları arasında Abdullah Avcı’yı eleştirenler var. Tam tersi kayıtsız şartsız savunanlarda. Hatta savunanlar eleştirenleri de türlü türlü ithamlarla yaftalıyor. Memlekette son yıllarda kendisi gibi düşünmeyen insanları yaftalamak moda oldu zaten.
Avcı’yı savunanlar neden savunduklarını, niçin savunduklarını dile getirmiyorlar. Evet, Avcı bu takımı şampiyon yaptı. Ama bu geçmişte kaldı. Zaten sonrasında başarısız olduğu için kendisi şehirden ayrıldı. Ayrılıktan hemen sonra gelmesi ise hataydı. 5 ay sonra ne işin var başarısız olduğun yerde?
Geldi ve kaldığı yerden devam etti. Yani başarılı olamadı. Ne takımı ileriye taşıdı ne kendini ne de oyununu. Yan pas, geri pas, istatistikler, rakamlarla hem kendini hem takımı hem de taraftarı oyaladı. Aslında takıma yapılan çoğu eleştiriyi birçok basın toplantısında o da yaptı. Ama sorumlu o değilmiş gibi davrandı.
Bu sezona da Trabzonspor pek iyi başlayamadı. 4 resmi maçta Uğurcan Çakır’ın performansı öne çıktı. Kalesine gelen 23 şutun 22’sini kurtarmış Uğurcan. Kadro kalitesi Trabzonspor’un çok altında, piyasa değeri 6.7 milyon euro olan Ruzemberok’un sahaya yayılışı, oyun aklı, taktik disiplini belirgin bir şekilde Trabzonspor’dan daha iyiydi. Rapid Wien’in de öyle. Üç Avrupa maçında tel tel döküldü Trabzonspor. Sivasspor karşısında ise ne oynadığı ise hiç belli değildi. Hoca kendini geliştiremiyor, sistemini de, oyuncularının bireysel kalitesini de. Kasım’a kadar süre istiyoruz diyordu geçmişte. Şimdi Eylül’e kadar süre istiyor. Sayesinde yap boza döndü Trabzonspor.
Bu sıkıcı oyunu bize kabul ettirmeye, sıkıcı açıklamalarıyla da bizi ikna etmeye çalışıyor. Bunu yaparken de rakamları lehine kullanıyor. Ama geçen hafta yazmıştım. Hızlı hücum yapamıyorsanız top yüzde 80 sizde olsa ne yazar? Kolay kolay gol atamazsınız. Trabzonspor hızlı hücum yapamıyor. Rakiplerin geçiş oyununu durduracak karşı hamle geliştiremiyor. Garanti oynanan oyundan dolayı hızlı geçişlerle rakip kaleye inemiyor.
Olayın yönetim ayağına bakarsak Başkan Ertuğrul Doğan finansal anlamda inanılmaz işlere imza atıyor. Kulübü, borçtan kurtarmak için harıl harıl çalışıyor. Sahaya bakan yönüyle de hocaya çok inanıyor. Tıpkı yazının başında dile getirdiğim ve Avcı’ya dokunulmazlık zırhı giydiren bir kısım Trabzonspor taraftarı gibi. Avcı’ya inananlar da Trabzonsporlu, inanmayanlar da. Avcı bir kez daha bu işi başarsın istiyorum ama bunun olacağına şu anki görüntü itibarıyla inanmıyorum. Ve samimi olarak yanılmak istiyorum.

Etiketler