SON DAKİKA
SON DAKİKA


Montella ve Avcı
18.10.2023

Abdullah Avcı ayrıldıktan sonra bu köşede bir yazı kaleme almış ve hoca adaylarımı sıralamıştım. 4 adayım vardı ve Vinconzo Montella takımda görmek istediğim hocaların en başında geliyordu. Bir başka adayım da Okan Buruk’du. Okan hoca sonrasında gittiği G.Saray’ı şampiyon yaptı. Montella’nın adı F.Bahçe ile anıldı ama anlaşma olmadı.

Başkan Doğan ve ekibi Adanademirspor’a lig 4.sü yapan, dokunduğu oyuncuların neredeyse hepsine değer katan, adeta ‘aradığınız hoca benim’ diye bağıran Montella’yı nasıl göremedi? Bunu halen daha anlamış değilim. Belki sezon bitmemişti diye bu önemli hamleyi gerçekleştiremediler o zamanlar. Ve Nenad Bjelica ile anlaştılar.

Bugün ise Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi kutlamak istiyorum. O ve arkadaşları Montella’ya inandılar ve A Milli Takımın başına getirdiler. Samdoria, Milan, Sevilla, Fiorentina kariyeri olan bir teknik adamdı Montella. 2 yıl gibi kısa bir zamanda Adana’yı adeta ayağa kaldırdı. Yunus Akgün, Samet Akaydın, Yusuf Sarı’ya ve takımdaki bir çok yerli yabancıya değer kattı. Yunus, Samet ve Yusuf son Letonya maçında harika oynadı. Tam Trabzonspor’a göre bir hocaydı Montella. Oyuncu keşfedecek, yetiştirecek, değer katacak ve dik oynayarak, yukarılardan inmeyecek bir takım oluşturacaktı. Ama bugün itibariyle Doğan yönetiminin onu tercih etmemesi Türkiye için hayırlı oldu. Eğer Trabzon’a gelseydi muhtemelen A Milli Takım Almanya’ya gidemeyecekti.

Doğan’ın Bjelica’yı getirmesine de çok eleştirel yaklaşmamıştım. Hırvat hocadan da bir sıçrama bekliyordum. Ama beni fena halde yanılttı Bjelica. Heyecanlandırmadı hiç. Ayrılmasından sonra Abdullah Avcı’nın takımın başına gelmesi de beni pek heyecanlandırmadı. Avcı ilk 1.5 yılında inanılmazları başardı bana göre. Ama Trabzonspor’daki sonraki sürecinde beklentilerin çok uzağındaydı.

Bu dönemde Montella etkisi yoktu onda. Ne Abdülkadir’i, ne Yusuf Yazıcı’yı ne Yusuf Sarı’yı ne Uğurcan’ı ne Eren’i ne Umut’u ne Hüseyin’i ne Doğucan’ı ne Naci’yi daha da ileriye taşıyabildi. Yabancılarda da uçan kaçan olmadı onun bu döneminde. Transfer ettiği oyunculardan vasatı pek aşan da olmadı.

İlk gelişinde büyük bir risk almıştı O. Lakin bir avantajı da vardı. Takım neredeyse dibi görmüştü. Dolayısıyla taraftarın beklentisi azdı. O şartlara rağmen Türk futbol tarihinin en özel şampiyonluklarından birini yaşattı Trabzonspor’a. Ama şimdi işi daha zor. Zira beklenti var. Umarız bu sefer yine ilk yılı gibi olağanüstü haller yaşar ve yaşatır Trabzonspor’a. Ve heyecanlandırır bizleri. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap