SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tam Bize Göre
18.04.2023

'Futbola nasıl baktığımı biliyorsunuz. Başarı için hücum futbolu yanlısıyım. Diğer oyun tarzları kimsenin ilgisini çekmez. Kimse sizi kıskanmaz'. Bu sözler Nenad Bjelica'ya ait. Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Hırvat teknik adamın oyun anlayışı camianın istekleriyle uyuşuyor. 51 yaşındaki Hırvat hocanın ozellikle Dinamo Zagreb'teki başarısı göz kamaştırıyor. 99 maçta 71 galibiyet, finalde 2.30 puan ortalaması tutturarak çok iyi bir iş çıkarmıştı. 2017-2020 arasındaki bu başarıyla dikkat çekmiş ama Avrupa arenasında bu başarının arkası gelmemişti. Yine liginde kalmış ve NK Osijek takımıyla da 87 maçta 1.95 puan ortalaması tutturmuştu.  Almanya, İspanya gibi liglerde futbol oynayan Hırvat hoca D.Zagreb ile iki şampiyonluk yaşadı.

Trabzonspor yönetiminin sezon bitmeden hoca meselesini çözmesi gelecek adına iyi oldu. Kim gidecek, kim kalacak geride kalan haftalarda yeni hoca tarafından belirlenecek. Alınacaklar da öyle.

Bjelica'yanın genç oyuncularla arası çok iyi. Yetiştiriyor, parlatıyor. Alt yapıya değer veriyor. Bu özellikleriyle de Trabzon için çekici hale geliyor. Ama kağıt üzerindeki artılar, özellikleri değerli kılan saha sonuçları bizim ülkemizde. Sonuç gelmezse Şubatta şampiyon olsanız bile istifa edebiliyor ya da gönderilebiliyorsunuz. Zaman ve sabır Türkiye'de özellikle Trabzon'da çok fazla gösterilmiyor. Hocanın iyi başlaması, kendini göstermesi elzem. Kafalarda soru işaretlerini giderecek tek ilaç saha sonuçları.

Benim hoca adayım ise Montella'ydı. Adanademirspor’da yaptıkları ortadaydı. Geçmişte büyük takımlarda oynamış oyuncuları yeniden hayata döndürmesi, sistemi, hücum ağırlıklı oyunu ile Trabzonspor’a ve eldeki oyunculara değer katacak bir gösterge sunmuştu. Benim gibi pek çok Trabzonlunun da hoca adayı oydu. Bazen kader istekleri bir araya getirmiyor. Bazen ağlarını örüyor. Mesela Orhan Ak için de böyle oldu. A.Gücü maçını kazansaydı sezon sonuna kadar buradaydı. Ve belki de birkaç yıl daha da burada kalacaktı. Ama bir mağlubiyet ona şimdi bambaşka bir kader çizecek. Bjelica'nın yazgısı umarız daha güzel olur.

UĞURCAN VE MERT

Beşiktaş maçında şunu bir kez daha gördük ki Siyah Beyazlı takımın kalecisi Mert son milli maçlarda kaleye hak ettiği için yerleştirildi. Maçın 0-0 bitmesinde onun kurtarışlarının etkisi büyüktü. Bu maçta Uğurcan’da eski günlerine döndüğünü gösterdi. Zaten Uğurcan bize göre Türkiye’nin en iyi kalecisi. Ama son haftalarda bariz bir form düşüklüğü yaşıyordu. Uğurcan’ın maçtan sonra Mert’e yönelik olumlu açıklamaları da takdire şayandı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap