SON DAKİKA
SON DAKİKA


Top bizi severse
2.11.2023

Trabzonspor yer aldığı günden beri ilk kez ligin ilk 10 haftasında liderin 14 puan gerisine düştü. Lig tarihinde ilk 10 maçını kazanan bir takım da hiç olmadı. Lider Fenerbahçe ile bu sezon deplasmanda kayıpları oynayan Trabzonspor’u bir araya getirecek karşılaşmanın net favorisi Sarı-Lacivertliler. Üstelik hiç olmadığı kadar favoriler. Trabzonspor kaybederse ligin 11. haftasında lige havlu atmış olacak. İlk 2’de imkansız hale gelecek.

Trabzonspor’un ligin geride kalan ilk 10 haftasında F.Bahçe’nin 14 puan gerisine düşmesinden çok Kasımpaşa’nın 2 puan gerisinde ve Kayserispor ile aynı puanda olması rahatsız ediyor beni. Kasımpaşa’nın piyasa değeri 20 milyon Euro. Trabzonspor’un 125 milyon. Kayseri ise 27.8 milyon Euro.

Bilindiği gibi Kayserispor’un 3 dönem transfer yasağı bulunuyordu. Bu kulübün transfer yasağı 15 Eylül’de kalktı. Yani transferin son gününde. Ve o gün 7 oyuncuyu renklerine bağladılar. Bu oyuncuların hiçbirine bonservis ödemediler. Sezona Çağdaş Atan ile başladılar. Çağdaş hoca kulüp içindeki belirsizliklerden yorulduğu ve Başakşehir’in de hoca arayışlarından haberdar olduğu için Kayseri’den ayrıldı. Yerine Recep Uçar’ı getirildi.

Bu durumdaki Kayserispor; piyasa değeri 14 milyon Euro olan Pepe, 13 milyon Euro olan Onuachu gibi oyuncuları alan Trabzonspor ile aynı puanda. Dedim ya bu beni daha çok üzüyor.

Mevcut tablonun bu hale gelmesinde yönetimin de teknik heyetin de büyük hatası olduğu kesin. Büyük bir planlama hatası olduğu da aşikâr. Yönetim hatayı kendine değil Hırvat hoca Nenad Bjelica’ya kesti. Avcı ile yola devam edilecek.

Derbiye dönersek; Avcı’dan maç sonrası kadro ile ilgili şikâyetler duyabiliriz. Duyarsak da şaşırmayız. Lakin hafta sonu Trabzonspor taraftarı Avcı’dan mazeret duymak istemiyor. Onun şapkadan tavşan çıkartmasını bekliyor. Maçın favorisinin F.Bahçe olduğunu bilen Bordo-Mavililerin tek ümidi Avcı’nın F.Bahçe’yi durduracak bir formül bulması.

Uğurcan gününde olursa, savunma hatasız oynarsa, Avcı doğru kadroyu sahaya sürer ve doğru taktiği uygularsa, F.Bahçe forvetleri gününde olmazsa, İsmail Kartal saçmalarsa, hakem maça etki etmezse gibi birçok se-salı cümle kurabiliriz Trabzonspor’un sahadan umduğu skoru alması için. Durum o kadar zor yani.

Bizce topun yuvarlak olması bu maç öncesi Trabzonspor’un en büyük şansı. 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap