SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ya istifa ya transfer!
7.08.2023

Trabzonspor taraftarının yönetimi hedef alan ‘ya istifa ya transfer’ tepkisi bana göre can sıkıcı bir durum. G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın yaptığı transferler ve kurdukları kadroları gören Bordo-Mavililer kendi yönetimlerinden de aynı şekilde transfer yapmasını bekliyor. Trabzonspor geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ne girebilecek başarıyı gösterseydi bu yıl her şey bambaşka olacaktı. Ogün başta teknik direktör Abdullah Avcı ve Başkan Ahmet Ağaoğlu alınması gereken riskleri sonuna kadar alamadılar. Avcı ve yönetim takımı Şampiyonlar Ligi’ne taşıyacak nokta transferleri yapamadılar. Eğer Şampiyonlar Ligi’ne katılabilseydi takım, bugün bambaşka bir hikayeyi konuşuyor olacaktık. Hem Avcı hem de Ahmet Ağaoğlu tam zamanında ayrıldılar. Eğer kalsalardı bugünkü tepki onlara olacaktı.

Bu tablonun oluşmasında o gün yönetimde yer alan Ertuğrul Doğan’ın da rolü var elbette. O da bunun cezasını çekiyor bugün. Ama olan oldu bir kere. Şimdi Ertuğrul Doğan’a destek olma zamanı. Zira büyük bir borç yükünün altına girdi. Bir iki yönetici daha var ona bu yolda maddi destek verebilen. Yanlışlar yapıyor belki ama elini taşın altına koyan da o. Aday bile çıkmadı karşısına. Bugünkü ekonomik şartlar ve futbol piyasasında cebinden para vererek bu işi döndürecek insan bulamaz Trabzon. Bulamıyor da. Koç gibi bir şirketi yok Trabzonlu iş adamlarının. Ya da 10 milyona yakın taraftarı olan bir takım değil Trabzonspor. Açılış maçına bile gitmiyor seyirci. Forma satışları yerlerde. İstenen ekonomik katkıyı veremiyor taraftar.

Dolayısıyla Trabzonspor taraftarı bunları göz önüne alarak davranmalı. Başkan Doğan bırakırsa ne olacak? Kim aday olacak? Birkaç ay önce milyonlarca borç varken kimse aday değildi. Borçları bir nebze yola koyunca başladı taraftar tepkisi. Sabırlı olunmalı bu günlerde…

ÇARE ALT YAPIDA AMA…

Trabzonspor her sene şampiyon olacak potansiyeli taşıyor. Ama bu potansiyeli açığa çıkartacak, işleyecek, değerlendirecek anlayışa sahip değil. Benfica gibi dünyayı tarayıp oyuncu bulacak bir scout ekibi yok. Ajax gibi bir alt yapısı da. Günlük yaşıyor Trabzonspor. Katlayarak çığ gibi büyüyemiyor. Abdullah Avcı, ‘alt yapı ile ilgileneceğiz, orayı daha işlevsel hale getireceğiz’ demişti. Ama yapamadı. Gitti. Ondan önce de alt yapıya sadece süslü sözlerle el atan nice yönetici ve teknik direktör oldu. Ama hepsi sözde kaldı. Ciddi ciddi oraya el atılabilirse oradan bir kaynak fışkıracaktır. Yoksa bu ekonomik düzende transfer yaparak çarkı döndürmek çok zor olacak. İstanbul takımları da arayı açtıkça açacak. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap