A+ A-
Yorum
10

Geçti Bor'un Pazarı..!

Yayın Tarihi: 03.08.2024 - 10:00
Gün geçmiyor ki Trabzon'da bir Turizm paydaşı açıklama yapmasın. 
Açıklamaları artık gülerek okuyorum. Sezon başlamadan önce bizler üzerimize düşeni yapmış ve tüm eksikliklerimizi kaleme almıştık. 
Yaptığımız tüm çağrılara, birlik mesajlarına rağmen ortadaki pastadan fazla pay almak isteyen Turizm paydaşları el birliği ile masayı devirdi. Artık ortada pasta falan kalmadı. 
Biz bunun uyarılarını sene sene, sezon öncelerinde defalarca yaptık. Hatırlamak isteyenler eski yazılarımızı ve haberlerimizi okuyabilirler. 
Ama ne oldu günün sonunda pastadan alacak bir payda kalmadı. Onca yatırım, onca beklenti yerini çözümsüz düşüncelere bıraktı. 
Biz 'Tren kaçıyor' dedikçe onlar aralarındaki kavgaları sonlandırmadı. Esnafı, acentesi, oteli, transfercisi el birliği ile kapıda duran fırsatı değerlendiremedi ve elindeki bu fırsatı tepti. 
Turistlerin uğrak yeri olan bir restoran sahibi sosyal medya hesabından 100 Gram et dönere 200 TL fiyatına isyan eden turistin mesajını paylaştı.
Aslında tamda üstüne bastığımız konunun açıklamasıydı bu durum. Ekonomik düzeyi yüksek turist profili artık yerini ekonomisi daha düşük profildeki turistlere bırakmıştı.
Köydeki evini bile kiralamak için el altından verenlerden, evine iki, üç parça eşya atıp ‘Arap Turist Pastasından’ payını almaya çalışanlara kadar turizmi el birliğiyle katlettik.
Bugün zirve fiyat yapmış o evler bir bir kiraları aşağı düşmeye başlayacaklar…
Apartlar belki de kış döneminde kendilerini öğrenci yurtlarına çevirecekler…
Peki o dev oteller ne yapacak ?
Şimdi sezon yarılandı yapacak fazlada bir şey yok ama en azından 'Olanında kaybetmemek' için son bir fırsatımız daha var. 
Önümüzdeki sezon öncesi, tüm paydaşlar birleşmeli ve Turizm adına bir yol haritası belirlenmeli. 
Buna fiyat ortalaması da dahil !!! 
Eğer bu yapılmazsa Trabzon neleri kaybeder bizler çok iyi biliyoruz..! 

Etiketler