A+ A-
Yorum
10

Uyuma Trabzon Uyanık Kal..!

Yayın Tarihi: 06.07.2024 - 10:00
'Uyuma Trabzon Uyanık Kal' işte bu sözlerin fikir babası dün aramızdan ayrıldı.
Trabzon'un duayen isimlerinden, gazeteci abimiz Ali Savaş'ı ne yazık ki kaybettik.
Ali Savaş'ın benim için ayrı bir yeri vardır.
Basın camiası yeni bir döneme girerken, dijital dünyaya açılan pencerelerden birinde kesişti yolumuz.
O dönemlerde bölgenin tozunu attıran iş adamı Ayhan Sürmen basın dünyasındaki bu yeni vizyonu görmüş ve haber sitesi işine büyük bir yatırım yapmıştı.
Tek tek isim vermeyeceğim ama o dönem için büyük ses getiren kadroda 'Haber Müdürü' olarak görev yapan Ali Savaş ile yolumuz işte bu sitede kesişti.
Ali abim bize gazeteciliği öğretirken bizde onlara dijital dünyanın inceliklerini anlattık.
Gelişime açık, sürekli bizlere destek olan, pozitif bir insandı.
Çok anı biriktirdik Ali abimle...
Bir gün bana sadece gördüğüm bir resimden nasıl haber yazabileceğimi öğretirken, şaşkınlıkla onu izlediğim günler geldi aklıma.
Daha toy bir gazeteciyken gecenin geç saatlerinde yazdığım ve  tüm ulusalı sallayacak o haberi gördüğünde yaşadığı heyecan ve mutluluğu 'Aferin evlat sen büyük gazeteci olacaksın' demesini hiç unutmayacağım.
Gece yarısı 'Bu adam uyumuyor mu?' dedirten telefonlarını, büroya gelirken merdivenlerde gür sesiyle yükselen marşlarını ve siyasi atışmalarımızı hiç unutmayacağım.
Trabzon için hep elini taşın altına koyan, basın toplantılarında hep cesaret edilemeyeni soran gerektiği kadar muhalif ama hep şehrinin milliyetçisi bir insandı...
Güle güle Ali Abi seni hep anacağım ve bu mesleği yaptığım müddetçe seninle anılarımı yeni gazeteci arkadaşlarıma aktarmaya devam edeceğim...

Etiketler