Çikolata meyve suyundan sağlıklı
Yayın Tarihi: 04.01.2015 - 05:21 | Güncelleme Tarihi: 13.04.2012 - 11:30
ABDde bir çikolata şirketinin yaptırdığı araştırmada, çikolatanın birçok meyve suyundan daha yararlı olduğu ortaya konuldu
Hershey Sağlık ve Beslenme Merkezinde yapılan çalışmada, çikolatanın içinde antioksidan ve sağlıklı hücrelerin zarar görmesini önleyecek bileşenlerin bulunduğu belirtildi. Uzmanlar siyah çikolata, kakao ve sıcak çikolatanın karışımı ile çilek, yaban mersini, nar gibi meyvelerin sularının karışımını karşılaştırarak inceledi. Çikolata karışımında kanser ve kalp hastalıklarından koruyan antioksidan ve polifenollerin daha çok bulunduğu anlaşıldı. Çalışmayı yürüten Debra Miller, çikolatanın süper meyve olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.