A+ A-
Yorum
10

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Yayın Tarihi: 05.10.2024 - 09:13

Hayvanların önemini bilen insanlar 1822’de İngiltere’de bir araya gelerek hayvanları korumak insanların hayvanları iyi davranmalarına ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak amacıyla Hayvan Koruma Birliği’ni kurdular. Bu kurum bilinen ilk hayvan koruma kurumudur.
Aynı amaçla Hollanda’da Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu kuruldu ve 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ilan edildi. Biz de her yıl 4 Ekim’de Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyoruz.
Bugünün önemi nedir?
Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişikliği onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altındadır.
Bugün yeryüzünde 7 milyar insan yaşıyor. 2050 yılında ise bu rakamın 10 milyara yaklaşacağı öngörülüyor. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozuyor ve yaban hayatın canlıları bir yok oluşa doğru sürükleniyor. Özetle biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor.
4 Ekim günü yeni nesillerin hayvan sevgisinin kazanılmasında her bireyin sorumluluğu vardır. Medeni devletlerin hepsi hayvan yaşamının sağlıklı ilerlemesinden sorumludur.
Bunun için hayvanları sevelim, onları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim.
Hayatı sevmek hayvanları sevmekle başlar unutmayalım.
İyi hafta sonları...